Бъкингамският дворец приветства любителите на Леонардо да Винчи

eva.bg 05 July 2019

Снимка: getty images

По случай 500-годишнината от смъртта на Леонардо да Винчи, Бъкингамският дворец реши да направи нещо по-специално, съпътстващо изложбата с творби на легендарния ренесансов художник, която се организира по повода.

Дворецът превръща галерията си в така наречената „escape room“ - логическа стая, в която отбори решават задачи, разкриват загадки и мистерии, за да излязат от стаята. Разбира се, темата ще бъде Леонардо да Винчи, а задачите ще са свързани с него и творбите му.

Изложбата носи името: „Leonardo da Vinci: A Life in Drawing “ и включва над 200 творби на да ВинчиЛогическата стая пък е представена със заглавието: „Escape Room: Leonardo Artmergency“.

Задачите могат да се решават само от отбори, съставени от четири до осем души, като участниците трябва да са поне на 14-годишна възраст, за да могат да влязат в стаята. Ако някоя група е формирана само от деца под 16-годишна възраст, задължително трябва да присъства възрастен с тях, който може да им помага в разрешаването на загадките.

Можете да си подарите подобно приключение из изкуството на Леонардо да Винчи всеки петък или събота до пети октомври тази година. Удоволствието струва 190 долара за отбор. Ако това удоволствие ви се струва трудно за изпускане, трябва да си резервирате възможно най-бързо датите, тъй като за всеки от двата дни са предвидени само четири отбора иместата за игра свършват много бързо.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР