За леки стъпки

За красивия педикюр отдавна не ни трябва специален повод, но все пак периодът за усилени грижи за него е сега

Люба Вангелова 21 June 2019

Красивите и поддържани крака не са само повод за женска суетна гордост, но и за любопитните погледи на много мъже. С приближаването на лятото нежният пол започва още по-старателно да полага грижи за тази част на тялото си. Редовният педикюр е част от безгрижното красиво лято, но и знак за женственост и самочувствие. Да разчитаме само на грижите на професионалиста е удобно, но понякога може да е недостатъчно. Редовното и правилно поддържане на педикюра у дома е важна стъпка към перфектния му вид.

Ключовите моменти в тази грижа са няколко. Почистването и подхранването на кожата на петите е основата, без която останалите действия се обезсмислят. Може да се доверите на обикновената пемза – условието е да омекотите кожата си, преди да я ползвате. За това пък помага вана с топла вода, с добавени в нея любимия ви сапун и няколко капки етерично масло, както и морска сол за подхранване на нокътната плочка. След 15 минути във ваната кожата ви е готова за пемзата.

Хидратирането е вторият ключов момент: всяка вечер преди лягане масажирайте стъпалата си с подхранващ крем. Третият ключов момент е грижата за кутикулите. Повечето жени срещат трудности именно тук, но най-важното правило е да избутвате кожичките със съответен инструмент, а изрязването да оставите на професионалиста в салона. Финалното полиране и оформяне на нокътната плочка е рутина за повечето жени.

Не трябва да забравяме, че ноктите са показател за състоянието на целия организъм и понякога козметичната намеса не е достатъчна. В този случай е добре да се погрижите за балансирането на метаболитните процеси в организма.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР