Алма - просто перфектна

Макар във видеото "Perfect" да изглежда доста по-голяма, Алма е само на 15. Толкова е красива, че говориш с нея и неволно се усмихваш. Има нежен глас, по българския й си личи, че не живее у нас. Името й означава „душа“ на испански

Лилия Илиева 15 June 2019

Снимка: virginia music

Едва ли някой би се объркал, че е дъщеря на Саня Армутлиева – музикалната продуцентка и управителка на Вирджиния Рекърдс. Силуетът, прекрасната коса, излъчването, интонацията – по всичко с изключение на цвета на очите (Алма е синеока) много прилича на майка си. Баща й Тимъти Доудъл е бивш управляващ директор на концертите за Централна и Източна Европа на най-големия глобален промоутър Live Nation (продуциращ артисти като Шер, Риана, Лейди Гага, Rolling Stones, Coldplay, Ед Шийрън). Алма има повече от идеалните условия за успешна кариера с подкрепата на родителите си, но избира да тръгне по пътя си сама. Записва на телефона си свои версии на любими парчета и ги качва в инстаграм. Така я забелязва един от най-добрите румънски продуценти и автори на текстове Кристиан Тарчеа. Не след дълго Алма е в студиото му в Констанца. Заедно създават песента "Perfect". Месец по-късно видеото е заснето от младия режисьор Димитрис Георгиев.

„Пред мен се откриват много различни възможни пътища – споделя Алма – и не се виждам да вървя само по един от тях. В момента музиката ми е най-интересна, но предпочитам да имам план Б.“ Алма е по-малката дъщеря на Саня и Тим. Живее в България допреди две години и учи в Англо-американското училище в Панчарево. Сега е в гимназия в Берлин. Приятно й е да живее в столицата на Германия.

Споделя, че не винаги е била красива. След раждането си прекарала известно време в кувьоз и когато баба й дошла да я види, се разплакала – толкова грозно й се видяло това бебе. След време обаче очите на Алма станали сини, косата й започнала да се къдри и детенцето, за което се шегували, че прилича на „извънземно“, се превърнало в малко ангелче. Барбитата хич не й били интересни. Ритала футбол с момчетата. Карала колело с баща си на Витоша и Плана. Продължават да го правят и сега в парка до дома им. Винаги е била много запалена по спорта. Тича по 10 км, ходи на фитнес, играе волейбол. Живее здравословно. Обича качествена храна. Тим (както нарича баща си) й готви всяка вечер интересни и здравословни ястия, които никога не би заменила с McDonalds. „Прегрешава“ само с шоколад.

Баща й е най-близкият й приятел. Говорят си за всичко. Винаги я е разбирал и подкрепял. От малка, когато сънувала кошмари, отивала да се гушка при него. Можела да заспи само след като й е разказал история или й е прочел приказка. Знае, че каквото и да се случи, може да разчита на него. В момента баща й се е пенсионирал от предишната си работа и прави докторат по немска философия. Покрай това й дава интересни философски книги за четене. Алма много обича и майка си. Все не им стига времето, в което могат да са заедно. Намислили са си момичешко пътуване – в Ню Йорк или в Париж – и само чакат Алма да стане на 17, за да отидат здраво да се натанцуват в някой клуб. Забавно им е да „скитат“ заедно. Ходят на кино, на вечеря, слушат музика.

Алма си спомня как като малка ходела да гледа шоутата на Xfactor на живо и се гордеела с майка си. Не би участвала в този формат. Семейството й може да й даде възможностите за изява. „Майка ми обаче не би ме подкрепила – подчертава Алма, – ако не вярваше, че мога да стигна донякъде. Ако нещо не й хареса, тя ще ми го каже директно. Всички знаем, че е много критичен човек. Честна е. Когато бях по-малка, го приемах твърде емоционално и не разбирах, че иска най-доброто за мен. Сега разбирам, че каквото и да прави, Саня го прави за мен.“ Сама попитала майка си дали може да учи с вокален педагог. Саня я завела при Искра Минкова, която работи в XFactor. Сега пише музика и текстове. Свири на пиано и на китара. Много харесва латино музика и затова включва такъв мотив в дебютната си песен.

Питам я има ли гадже. Преди време излезе нейна снимка с неин приятел волейболист – 17-годишния словак Матуш Седлак, който играе в „Алба Берлин“, и веднага плъзна слухът, че имат връзка. И двамата доста са се посмели на това. Оказва се, че Матуш е сред най-добрите й приятели, съседи са. Живеят в една сграда и чакат заедно автобуса за училище. Снимката е от музикален фестивал, на който били заедно и високият 208 см Седлак я качил на конче, за да вижда по-добре. Това е. Гадже в момента няма, макар че, както сама признава, има доста опции. Повечето й приятели, оказва се, са по-големи от нея. Може би е пораснала по-бързо от своите връстници заради средата, в която расте, и хората, с които има възможност да общува.

2 КОМЕНТАРА
2
esther
29 July 2019, 16:14

Как се отличава тази чалга от другите?

1
Алла
16 June 2019, 04:54

К

ТВОЯТ КОМЕНТАР