Доналд Тръмп и цялото кралско войнство

Американският президент и съпругата му Мелания бяха посрещнати с официален прием в Бъкингамския дворец

eva.bg 04 June 2019

Снимка: getty images/guliver

Велика, велика жена!“ - така американският президент Доналд Тръмп се изказа по адрес на британската кралица Елизабет II, която засвидетелства добрите отношения между двете държави с тържествен държавен банкет в Бъкингамския дворец.

От вчера американският глава е на официално няколкодневно посещение във Великобритания, по време на което ще има доста важни срещи. Визитата му е съпътствана от много протести по улиците на английската столица, но очевидно това не е повлияло на гостоприемството на кралското семейство.

Доналд Тръмп би придружен на приема снощи от съпругата си Мелания и дъщеря си Иванка. Принц Чарлз и Камила Паркър-Боулс също бяха там, както и Кейт Мидълтън и принц Уилям, който пък придружаваше министър-председателя Тереза Мей.

По щастлива случайност се избегна конфузна среща между Тръмп и Меган Маркъл, съпругата на принц Хари. Тя нееднократно е заявявала несъгласието си с политиката му, но това беше преди да стане част от британското кралско семейство. Сега вече няма право на подобни политически пристрастия, а пък факта, че е в отпуск по майчински заради раждането на първото й дете, бе перфектно извинение за липсата й на банкета.

Вижте гостите и детайли от приема в галерията ни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР