В дома на семейство Клинтън

28 December 2020

Снимка: Architectural Digest

„Изборът на този дом бе изцяло емоционална реакция“, казва Хилъри Клинтън по отношение на имението им, което се намира на улица Whitehaven във Вашингтон.

„Когато ме избраха за Сената през 2000 година знаех, че ми трябва място, където да живея докато текат парламентарните сесии. Затова започнах да оглеждам имоти. И когато влязох в тази къща, почувствах нещо дълбоко емоционално. Качих се на третия етаж, погледнах над дърветата – чак до британското посолство – и се почувствах сякаш съм в Лондон или Ню Йорк преди много години. Градините бяха най-невероятните, които някога съм виждала. Усетих този дом, почувствах го, харесахме се“, казва Хилъри Клинтън, която отвори вратите на имението за Architectural Digest.

Тя се заема с ремонта на сградата, която е построена през 1951 и разполага с близо 500 квадратни метра жилищна площ. „Идеята беше да вкараме повече светлина, да има повече пространство за почивка, да си седиш и да съзерцаваш. Искахме да отворим къщата и всичките и вътрешни стаи към невероятната градина в задния двор“, казва интериорният дизайнер Розмари Хоу, наета от семейството за ремонта.

Самата Хилъри Клинтън е пряко ангажирана в избора на цветовете. „Обичам да има много цвят, не харесвам стерилните домове. Искам атмосфера. И както може да видите, в този дом има доста цвят. Той се превърна в прекрасно убежище от работа и политика. Веднага щом влизах вкъщи, автоматично превключвах от ангажиментите в Сената към почивка и зареждане на батериите. Била съм на огледи в много имения, но тук имам всичко, от което се нуждая“, казва още Хилъари.

Разгледайте дома й в галерията ни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР