Кожата ни го заслужава

28 May 2019

Колагенът е най-важният структурен протеин в човешкото тяло и представлява около 80% от сухата маса на кожата. С напредване на възрастта производството му намалява, а освен това кожата ни ежедневно е подложена на въздействието на стрес, замърсен въздух, недостатъчна хидратация, нерационално хранене и т.н.

За да се компенсира намаленото количество колаген в тялото, за да се стимулира собственото производство на колаген в организма и за да се поддържа добрият вид на кожата, към диетата трябва да бъде включен прием на колаген, витамин С, силиций и други важни витамини и микроелементи.

За да бъде добре усвоен от кожата обаче, колагенът трябва да бъде предварително разделен на по-малки фрагменти (наречени колагенови пептиди) с точно определена молекулна маса.

Колагеновите пептиди с молекулна маса около 2kDa стимулират фибробластите (кожните клетки) в дермата. Именно защото размерът и правилната комбинация имат значение, само 8-седмичен прием на Допелхерц Колаген Бюти намалява дълбочината на бръчките с 20%* и повишава еластичността на кожата. Индивидуалният флакон гарантира удобен и точен прием навсякъде и по всяко време без вода.

*Proksch E. at all, 2013

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР