Тиквички с лингуини и скариди

Диана Шингарова 21 май 2019

Снимка: Емилиан Беляшки

Опитайте една бърза и лесна за приготвяне рецепта с лингуини SOLE MIO, свежи тиквички и богато овкусени кралски скариди. Идва времето на бързо приготвената и лека храна, с намигване за море и парти на открито.

Необходими продукти за 4 порции:

4 супени лъжици зехтин
3 малки тиквички, нарязани спираловидно
3 скилидки чесън, нарязани на ситно
20 кралски скариди
щипка лют червен пипер
щипка сол
1 лимон, настъргана кора и сок
100 г прясно настърган пармезан
листа босилек, магданоз или кориандър по желание

Начин на приготвяне:

Почистете скаридите и ги мариновайте в лимонов сок, настъргана лимонова кора, настърган чесън, 2 с.л. зехтин, лют пипер и малко сол. Загрейте голям тиган на средна температура и сгответе скаридите до готовност. Извадете ги и продължете да готвите в същия тиган.

Добавете тиквичките, мариновани в зехтин, малко чесън и сол и гответе 5 минути. Върнете скаридите в тигана при тиквичките.

Пригответе лингуините Sole Mio в кипяща и подсолена вода.

Изцедете лингуините и ги добавете към тиквичките и скаридите. За да се смесят по-добре вкусовете, може да добавите 3 с.л. от водата в която са врели лингуините.

Добавете ситно настърган пармезан.

Изберете дали да завършите ястието с босилек, магданоз или кориандър.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР