Стига толкова драма, време е за комедия... и малко екшън!

Българското кино съвсем скоро ще може да се похвали с нов филм - „Диви и щастливи“!

eva.bg 17 май 2019

Луиза Григорова-Макариев и Яна Маринова с дубльорките си на снимачната площадка

Българското кино съвсем скоро ще може да се похвали с нов филм! Снимките на екшън комедията „Диви и щастливи“, с участието на Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Александър-Сано и Дария Симеонова, вече започнаха. В една от главните роли се превъплъщава младата международна звезда Базил Айденбенц, познат от хитовия британски сериал „Виктория“.

Продукцията обещава зрелищни каскади, каквито досега не е имало в български филм или сериал. Визията е модерна и се цели в нивото на холивудските продукции, а хуморът и свежите реплики допълват съвременния стил на снимане, като част от диалога е на английски език.

Редица обичани родни звезди ще влязат в образите на запомнящи се герои, към които публиката няма да остане безразлична. Имената им на този етап остават в тайна.

 Диви и щастливи“ е третият пълнометражен български филм на режисьора Мартин Макариев („Вила Роза“, „Привличане“ са другите му два проекта), сценарист е Борислав Захариев, а оператор е Андрей Андреев. Продуценти са Яна Маринова и Александър-Сано. Същият екип реализира хитовия филм „Привличане“, който се превърна в най-гледания филм за пролетта на 2018 г. „Привличане“ е на челните места в класацията за най-гледан български филм за всички времена.

 А ето и малко за сюжета: Филмът разказва историята на Боряна (Яна Маринова), която е загубила усещането за пълноценен и истински щастлив живот. Една нелепа случайност обаче я подтиква към смели и решителни действия. В устрема си тя повлича и най-добрата си приятелка Мила (Луиза Григорова-Макариев).

Искахме да направим филм за смелата жена. За жената, която не се страхува да поема рискове и се втурва презглава, за да сбъдне мечтите си. С този филм искаме да вдъхновим съвременната българка да бъде по-борбена и да не отстъпва пред трудностите, да преследва целите си и да има вяра в себе си. Щастието е на една ръка разстояние, трябва само да се протегнеш...или някой да ти покаже, че винаги има начин.“, казва актрисата и продуцент Яна Маринова.

Сега, да не ни разберете погрешно. Филмът не е само за жени. Мъжете също има с какво да напълнят очите. Постарали сме се да отправим послание, но то да бъде поднесено с голяма доза хумор и ирония. Стига толкова драма и трудносмилаеми истории! Животът дори в България си го правим ние самите и понякога ни трябва много малко, за да направим крачката към по-доброто бъдеще.“, допълни Александър Сано.

Първата част на снимките започна още през 2018 г., като във Варна бе заснета десетминутна секвенция, с която продуцентите участваха на павилиони за филми в Холивуд и Кан. Там „Диви и щастливи“ беше купен още на „зелено“, а договорът с международния дистрибутор Free Dolphin Entertainment осигурява разпространение в цял свят. Сега снимките продължават, като ще обхванат някои от най-красивите и емблематични места в България, минавайки през София, Русе, Варна и Велико Търново.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР