Отношения без форма в Пловдив

Домакин на 29-то издание на международния артфестивал „Процес пространство“ от 18 май до 15 юни ще бъде Пловдив

17 May 2019

Домакин на 29-то издание на международния артфестивал „Процес пространство“ от 18 май до 15 юни ще бъде Пловдив.

Сред съпътстващите събития на фестивала тази година е и радващият се на широко одобрение и популярност пътуващ артпроект на изкуствоведа Христина Бобокова, представящ бронзовата скулптура „Прегръдката“ на художничката Ода Жон.

Творбата ще бъде експонирана от 18.05.19г. До 15.06.19 г. в близост до Катедрален храм „Успение Богородично“ (в сърцето на Стария град на Пловдив), където свободно ще може да бъде видяна от всеки.

Фестивалът „Процес-Пространство“ стартира през 1992 г. в гр. Балчик по инициатива на изкуствоведа Димитър Грозданов. До днес няма пропуснато издание, което го прави един от най-дълго съществуващите фестивали за съвременно изкуство в най-новата история на България.

29-то му издание ще завърши с изложба под наслов „Отношения без форма“ на 31.05.19г. от 18:00ч. в галерия „Резонанс“, където всички 14 участници в престижния форум от България, Япония, Канада, Норвегия, Великобритания, Чехия и Германия ще имат възможност заедно, на едно място, да представят своето отношение и виждания в съвременното изкуство. За повече инфо: Process Space Art Festival.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР