Музикален лагер за напреднали

14 May 2019

Български автори създават хит за корейския пазар – шансът това изречение да излезе от сферата на научната фантастика и да се превърне в реалност се нарича Sofia Songwriting Camp.

Първият у нас международен творчески лагер за писане на песни привлича 16 топ композитори, текстописци, бийтмейкъри и музикални продуценти от 4 европейски държави, които ще живеят 6 дни в планината с 9 от най-ярките български изпълнители, между които Pavell & Venci Venc’, DARA и Михаела Маринова.

Между 13-ти и 19-ти май Боровец ще се превърне в притегателен център за европейската музикална индустрия по покана на „Вирджиния Рекърдс“.

Сред участниците в Sofia Songwriting Campе шведската прелест Cazzi Opeia, Крис Янг – основно перо в екипите на Кайли Миноуг, Лайнъл Ричи и Род Стюърд, както и британецът Jungleboi (Найт Масуку), работил върху песните на Риана и Уил Ай Ем.

„Едно от най-важните неща в нашия бизнес е песента. Този лагер е начало за българските автори да започнат активно да се колаборират с чужди и по-опитни творци, за да вдигнем нивото на репертоара у нас, да имаме българско участие в авторството на международни хитове, да създадем конвертируеми парчета за собствените си артисти, така че да имат шанс за успех извън пределите на България.“, сподели на пресконференция за старта на Sofia Songwriting Camp Саня Армутлиева, управляващ директор на „Вирджиния Рекърдс“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР