Мет Гала 2019 - звездите този път се забавляваха

07 May 2019

Снимка: getty images/guliver

Традицията повелява всеки първи понеделник на май месец да се превърне в екстравагантна и луксозна сцена за бала на годината. Така наричат звездната гала вечер в полза на Музея на изкуството „Метрополитън” в Ню Йорк, която се провежда под патронажа на главната редакторка на Vogue Анна Уинтур.

Събитието е само за поканени, които трябва да платят по близо 25 000 долара, за да присъстват. Средствата отиват за музея. И понеже всички искат да са на бала, а пространството е ограничено, максимум 650-700 души имат честта да получат покана, така че атмосферата на бала е доста задушевна. И дори тази бройка да ви изглежда голяма, повярайте – извън списъка с избраните остават още много, много желаещи да са на една маса и сцена със звезди, политици, дизайнери, бизнесмени.

Тази година темата на бала бе „Camp: Notes on Fashion“, което даваше възможност на гостите да покажат чувство за хумор и екстравагантност по отношение на haute couture тоалетите си.

При някои се получи – Кейти Пери дойде, облечена като полилей, а творението бе дело на Jeremy Scott.

Лейди Гага пък разчиташе на няколко слоя дрехи и ефектното им сваляне, а Джаред Лето си носеше главата в ръка.

Впечатляващи бяха тоалетите на Селин Дион, Карди Би, Даян фон Фюрстенберг, Дженифър Лопес, Кара Делевин и много други. Вижте ги в галерията – дълга е, но пък си струва разглеждането.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР