Отворена лазаня с два вида сьомга

Диана Шингарова 25 April 2019

Снимка: Емилиан Беляшки

Днес ви поднасяме едно ефектно и много бързо за приготвяне ястие - вкусна отворена лазаня с топло и студено пушена сьомга. Това богато на вкусове и текстури предястие ще впечатли всеки на масата ви. Отворената лазаня абсолютно пасва на концепцията ми за здравословно хранене особено сега, в края на пролетта и началото на лятото, когато се нуждаем от питателна и силна на Омега 3 храна и пресни и свежи продукти.

Необходими продукти:

500 г топло пушена сьомга

100 г студено пушена сьомга

400 г рикота

шепа накълцан босилек

шепа накълцан див лук

1 опаковка салатен микс

6 листа лазаня SOLE MIO

1 лимон

зехтин

сол и пипер

Начин на приготвяне:

1 Сложете тенджера с вода да заври. Посолете и сварете листата лазаня SOLE MIO.

2 В купа смесете рикотата и ситно накълцаните босилек и див лук. Овкусете със сол, черен пипер, настъргана лимонова кора и лимонов сок.

3 Извадете лазанята, разрежете листата наполовина и намажете с четка със зехтин, за да не залепнат.

4 Започнете да нареждате отворената лазаня. Поставете за основа листо от лазаня. Отгоре намажете малко от овкусената рикота. Сложете от микса от салати и парченца от топло и студено пушената сьомга. Повторете слоевете, докато получите красива и апетитна бързо приготвена лазаня.

5 Поръсете готовата лазаня с още лимонов сок и зехтин.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР