Любов и война в спектакъла „Косвени щети”

22 April 2019

За какво говорят жените по време на война? Отговорът на този въпрос ще даде спектакълът „Косвени щети”. Проектът е базиран на истински истории от Втората световна война. В него жените разказват за абсурдността на света, за убийствата по време на войната и за големите липси в живота... На любов, на чувство за сигурност.

Възможно ли е в свят на размирици женската природа да бъде съхранена? Спектакълът е по книгата „Войната не е с лице на жена” на носителката на Нобелова награда за литература Светлана Алексиевич. Театър Азарян посреща премиерата на „Косвени щети” с режисьор младата и талантлива Максима Боева.

Актрисите Анна-Валерия Гостанян, Анелия Мангърова, Владинелла Кацарска, Дайяна Димитрова, Катерина Стоянова и Никол Султанова ще посветят живота си на това да бъдат добри майки и съпруги. Но... на фронта е друго. Там жените не са само медицински сестри, както сме свикнали да мислим, а и снайперисти, сапьори, летци, автоматчици… Тяхната война не е тази, за която сме да чели и чували. Тя има свои цветове, свои аромати, свое осветление, свои думи.

„Косвени щети” проследява катастрофалния резултат от загубата на личността. Спектакълът е разказ за борбата за оцеляване на женствеността и изобщо човешкото в невъзможни условия. Разберете на 23-ти април и 28-и май от 18:30 ч. в Театър Азарян.

Проектът е финансиран от Национален фонд "Култура" по програма "Дебюти" и се осъществява с подкрепата на "Клас 5Х5", Български фонд за жените, Младежки театър "Николай Бинев" и издателство "Парадокс".

Билети за спектакъла може да закупите от касите на Билетен център – НДК, и онлайн на www.tickets.ndk.bg 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР