Как общувам с кожата си

Мария Попова 17 April 2019

Нали знаете, че вътрешният ни свят е най-уязвим, защото там човек съхранява съкровените си мисли, чувства, емоции. Едно толкова лично и ценно пространство. Ето защо сме длъжни качествено да го пазим. Винаги съм смятала, че грижата към себе си е най-силното и въздействащо послание, което е насочено както към нас самите, така и към околните.

Напоследък възпитах у себе си навик, който се фокусира върху това някак егоистично да обгрижвам кожата, тялотои вътрешния си свят. Всеки ден, без оправдания, без компромиси. Така се чувствам самодостатъчна. Кожата ми стана любим посланик на усещането за себе си. Кожа с мимически бръчици, бръчици на възрастта, бръчици, които са запазили историята на безброй усмивки и сълзи. Абе, любими бръчици.

Толкова много харесвам и следвам една житейска максима - уважавай годините си и това, което ти носят като послание или рискуваш да станеш комичен. Ето защо моята цел е не да манипулирам следите на времето и да изглаждам кожата на лицето си. Това би означавало да не уважавам себе си. Но това не означа и че не се грижа за нея. Напротив, с времето и годините, още повече комуникирам с кожата си чрез съставките на любимите си продукти.

От няколко месеца се опитвам да използвам натурални продукти, които естествено да въздействат върху кожата ми. Това е цяла философия, която човек или възприема и следва неотлъчно, или отхвърля. Акценти в моята комуникация с кожата на лицето ми са серум за през нощта и крем за през деня. СерумътImmortelleна Wooden Spoon съчетава екстракти от безсмъртниче, черен кимион и шипка, които подпомагат естествената регенерация на кожните клетки и защитава кожата от свободните радикали. Нощите са ми любими, защото често дъщеря ми заспива, обгърнала лицето ми с двете си малки ръчички. Някак и тя попива природните и натурални съставки на моя серум.

Във философията да използвам продукти с натурален състав ключов момент е разбирането, че се грижа за кожата си без да пресирам естествения процес, по който клетката се регенерира. Не я заблуждавам, насищайки я с петролни продукти, силикони, полимери и др. Ето защо избрах да въздействам на този един процес по-възможно най-естествения и природен начин. „Подмладявам” кожата си като използвам дневен крем „Immortelle & Super Seeds” на Wooden Spoon, създаден с органични билки и масла. Като казвам, че „подмладявам” кожата си означава, че натуралните екстракти в този крем "събуждат" младежките протеини и реактивират клетъчната активност. Времето не се връща назад, състоянието на кожата също. Важно е да можем да усещаме себе си в баланс и хармония с промените, които настъпват. Да комуникираме с кожата си по най-естествения начин, усещайки сигналите, които кожата ни изпраща.

Вярвам, че вътрешното ни емоционално състояние кореспондира често с външния ни вид. Ето защо, полагайки грижа да се чувстваме щастливи, влияем и на кожата, която отразява личната ни хармония и баланс.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР