Ползите от лавандуловото масло

eva.bg 13 April 2019

Много е изписано за кокосовото масло и розовото масло, но е време да обърнем внимание на най-„гъвкавото“ сред семейството на етеричните масла – лавандуловото масло. Казваме „гъвкаво“, защото има много приложения.

То е открито преди 2500 години и хората са се възползвали от неговото положително влияние върху нервната система. Лавандуловото масло успокоява, помага за добър сън и действа антидепресивно.

Разбира се, трябва да знаем как да изберем правилното масло, тъй като от лавандуловото има много голям избор на пазара. Задължително трябва да проверите етикета на продукта и цената. Трябва да се уверите, че маслото действително е етерично. Не залагайте на най-евтините варианти в дрогериите, защото обикновено съдържат синтетични съставки.

Ето как можете да усъвършенствате бюти рутината си с лавандулово масло.

Използвайте го върху косата си

Ако смесите лавандуловото масло с други продукти, то ще подхрани косата ви. Нещо повече – действа против пърхот, така че можете да си правите терапии, като го втривате в скалпа си.

Можете да го прилагате върху тялото за всевъзможни цели

Лавандуловото масло е подходящо за всеки ден. Използвайте го като ежедневен парфюм. То е чудесно за масаж и релаксация. Нанесете го на места, където се "насъбира" стрес – рамената, краката – и масажирайте зоната. Не само ще подхраните кожата си, а и ще се почувствате освежени и отпочинали.

Полезно е и за кожата на лицето

Лавандуловото масло е перфектно за успокояването на чувствителна кожа, а действа благоприятно и срещу акне, тъй като има антибактериални свойства. Можете и да го използвате върху устните си, вместо балсам. Така те ще са хидратирани и кожата няма да се лющи.

Лавандулово масло вкъщи

Можете да го сложите във всякакъв дифузер и да се насладите на аромата му у дома. Особено полезно е да го правите преди лягане, когато искате да се отпуснете и да релаксирате.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР