Да си изберем шапка

16 April 2019

Единственото конно състезание, на което по-важни от конете всъщност са... шапките, е английската надпревара Роял Аскът.

За първи път се провежда през 1711 година, по времето на кралица Анна. Дворецът Уиндзор се намира само на 6 мили оттам, което особено улеснява традиционното присъствие на Елизабет Втора и други членове на британското кралско семейство на събитието.

Дрескодът на Роял Аскът е строго регламентиран и зависи – особено при господата - от мястото ви на трибуните.

За дамите роклите или полите са с дължина около коляното, не се допускат силно предизвикателни или брандирани дрехи. Шапките по време на гонките са традиционна атракция. По главите се крепят невероятни конструкции: от чашки и чайници за чай, през чинии с традиционната английска закуска и сладоледени фунийки, до всевъзможни птици, коралови рифове и дори цяло стълпотворение от кукли Барби.

Не знаем на какво ще заложат тази година Меган, Кейт, Елизабет, Камила и останалите кралски дами, но нищо чудно да изберат нещо от новата колекция на любимите им Fenwick, създадена специално за Роял Аскът. Вижте моделите в галерията ни. Там ще откриете и част от предишните визии на кралските снахи, кралицата и останалите дами от кралския двор. Акцентът е шапката, естествено.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР