Пелмени - руска класика

Диана Шингарова 26 June 2019

Пелмените са за руснаците това, което са равиолите за италианците. Готвенето обикновено означава варене за около 5 минути във вода или в бульон, в който по-късно може да се сервира. След като са готови, кнедлите се поднасят със заквасена сметана или понякога с масло, горчица или хрян.

Необходими продукти за тестото: 3 чаши брашно, 1/2 чаша студена вода, 1 яйце, сол на вкус За пълнежа: 250 г мляно месо (говеждо, свинско, агнешко или смес от трите), 1 малък лук (фино нарязан), сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне: Нарежете лука на дребно и го омесете с каймата. Може да добавите прясно нарязан или сух копър като подправка. Овкусете със сол и черен пипер. В голяма купа замесете гладко и еластично тесто. Завийте го в стреч фолио и го оставете в хладилника за около 30 минути. Извадете охладеното тесто и го разделете на няколко части. Разточете парчетата на около 3 мм дебелина. Вземете малка чаша и изрежете кръгове от тестото. Поставете в центъра им малки купчинки месо и ги оформете като кнедли. Уверете се, че плънката е запечатана добре. След това можете да притиснете единия край до другия. Формата прилича на ухо. Поръсете с брашно и замразете кнедлите. Сварете ги в голяма тенджера с вряща и подсолена вода. За повече аромат добавете дафинов лист и 2-3 зрънца черен пипер. Гответе, докато пелмените се издигнат до повърхността на врящата вода. Поднесете ги топли с прясна заквасена сметана или обикновено кисело мляко. Гарнирайте със свеж копър или магданоз. Можете също така да сервирате с масло, майонеза, гурме горчица, оцет или руски пикантен хрян.

Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР