Мона Лиза кани

Нощ в Лувъра

Александрина Петрова 06 April 2019

Снимка: Airbnb x Louvre Julian Abrams

Да пиете шампанско, докато се наслаждавате на едни от най-великите произведения на изкуството, звучи като сън. Е, сънищата понякога стават реалност. Сега възможността за това се отваря.

По случай 30-годишния юбилей от построяването на стъклената пирамида пред Лувъра, творение на Яу Мин Пей, най-големият национален музей на Франция, в партньорство с Airbnb (компанията за краткосрочно отдаване под наем на жилища) подарява на двама късметлии вълшебна нощ на територията си. А не можем да се съмняваме, че Мона Лиза би била добър домакин, нали?

Датата е 30-и април, а спечелилата двойка започва невероятното си изживяване още със залеза на същия ден. След това ги очаква частен тур с историк на изкуството (представете си само празния от стотици туристи музей!).

Когато сетивата им се напълнят с красотата на творбите в Лувъра, двамата ще седнат за аперитив пред легендарната картина на да Винчи – Мона Лиза. Следва вечеря под зоркия поглед на Венера Милоска.

Приказката не свършва дотук. Вечерта става още по-вълшебна с малкия концерт, който ще бъде изнесен за двойката. Къде? В залите на Наполеон III.Малко преди сън, ще има радост и за ушите им, освен за очите.

Идва и най-хубавото – сгушване под купола на стъклената пирамида в уютната спалня, инсталирана във вътрешността й.

Тази нощ може да бъде ваша, ако посетите този сайт преди 23:59 часа на 12 април (френско време) и с няколко думи опишете защо вие сте перфектната двойка, която заслужава да гостува в „дома“ на Мона Лиза.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР