Сестри на екрана, най-добри приятелки в живота

Мейзи Уилямс и Софи Търнър се чувстват като сестри и извън „Игра на тронове“

eva.bg 27 March 2019

Снимка: Rolling Stone

В „Игра на тронове“ те са сестри, които имат несходни характери и поемат по коренно различни пътища. Но в реалния живот преминават през повечето важни моменти заедно и сестринската им близост съвсем не е актьорска игра.

Мейзи и Софи застанаха пред обективите на списание Rolling Stone, споделяйки за своето порастване, приятелството и приключенията си.

Трудно е да обозрем събитията в динамичния свят, създаден от Джордж Мартин. Но едно от най-големите такива, свързани с екранните образи на героите му, се случва на кастингите на сериала „Игра на тронове“ през 2009 г. От момента, в който 12-годишната Мейзи вижда 13-годишната Софи на тях, те стават неразделни. Десет години по-късно продължава да бъде така: „Сякаш станахме приятелки още от първата секунда“, казва Търнър, която днес е на 23, а най-добрата й приятелка Мейзи съвсем скоро ще навърши 22.

„Помислих си, че Софи е най-страхотният човек, когото съм виждала. Сега разбирам защо на кастингите се правят такива четения (chemistry reads). Когато двама души си пасват, просто е така. Та ние сме най-добри приятелки! И всички виждаха това още от самото начало. Вероятно е било наистина магическо да наблюдаваш две момичета, които растат заедно и се забавляват“, разказва Мейзи.

Разбира се, всичко това има както своите плюсове, така и минуси за сериала: „Понякога да работиш с нас е истински кошмар. Ако си по цял ден с най-добрия си приятел, никога не усещаш, че всъщност си на работа. Затова е имало случаи, в които ни е било трудно да бъдем сериозни, когато се е налагало. Понякога екипът е съжалявал, че ни е събирал в общи сцени. Беше им много трудно с нас“, споделя Софи.

Така или иначе, снимачната площадка на „Игра на тронове“ им подарява нещо дори по-важно от блестящ старт в кариерата им – истинско приятелство. Актрисите израснаха пред очите ни, станаха световни звезди и всичко това изживяха заедно. А когато големият успех ти се случи още в такава крехка възраст, е хубаво да имаш истински приятел до себе си, който може да те насочва, когато ти се завие свят от всичко това.

„Напрежението навреди на здравето ми ментално. Депресия, безпокойство – всички тези неща ми се случиха, докато снимахме. Все още не съм се преборила напълно с това. Минах на терапия, взимам необходимите медикаменти и се чувствам много по-добре. Това, че имах с кого да говоря, промени всичко“, откровена е Софи Търнър.

Вижте красивите кадри на Мейзи и Софи от фотосесията им за Rolling Stone в галерията.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР