Ако някога сте се чудили как да направите най-доброто шоколадово брауни и от какви съставки ще се нуждаете, за да постигнете този перфектен резултат, ето ви тайната.
Необходими продукти: 100 г масло, 200 г тъмен шоколад, 4 яйца, 250 г захар от нерафинирана захарна тръстика или цвекло, 100 г брашно, 1 ч.л. бакпулвер, 30 г какао. Варианти за добавяне: 100 г бял шоколад, 100 г сурови лешници, макадамия или печен орех пекан, мини бонбони маршмелоу – около 2 шепи
Начин на приготвяне: Загрейте фурната на 180оC. Постелете хартия за печене в тавичка с размер 22x22 см.
Разтопете маслото и шоколада заедно на водна баня. Охладете до стайна температура. Разбъркайте яйцата и захарта, докато сместа побелее и стане пухкава.
Добавете шоколадовата смес в яйчената и пресейте брашното, бакпулвера и какаото.
За да направите още по-вкусно брауни, добавете 100 г нарязан бял шоколад, 100 г печени и нарязани на едро лешници или макадамия. Печете 25-30 минути. Повърхността трябва да стане напукана, а сърцевината мека. Охладете напълно, нарежете и поръсете с какао.