Популярните аромати на идващата пролет

Флорални, цитрусови, ориенталски или експериментални като мирис на мокър асфалт, мъгла, сутрин в планината, ябълков пай, сладък пипер - на какви парфюми ще ухае пролетта на 2019

26 February 2019

Парфюмът не е просто миризма, а по-скоро аксесоар. Правилно подбраният аромат е в състояние да допълни всяка визия, поради което на избора на парфюм трябва да се отдели не по-малко внимание, отколкото на избора на рокля. И ако една рокля може да повлияе на това как ви виждат хората около вас, то парфюмът ще повлияе на това как се чувстват хората около вас.

Пролетна класика

С приближаването на пролетта, търсенето на цветни аромати с деликатни плодови нотки винаги расте. Може би това се дължи на желанието на много от нас да дойде по-скоро топлият сезон, защото когато ухаете на цветя, дори ранната пролет изглежда по-топла и слънчева. Следвайки тази тенденция за пролетния сезон, парфюмните гиганти обикновено ни радват с освежаващи цветни аромати.

Но, според статистиката на онлайн магазините за парфюми, търсенето нараства не само за флоралните аромати. Често в този период нивото на продажбите на продукти с цитрусови и ориенталски миризми расте. Например ароматът Calvin Klein Euphoria съчетава нотки на махагон, кехлибар, мускус и виолетка като ненадминат класик на пролетния сезон.

Ароматните тенденции от пролетта на 2019 година

През 2019 г. парфюмеристите подчертават естествеността и натуралността. Не са планирани остри и наситени миризми, вместо тях ще има леки аромати, базирани на миризмата на зелена трева, гори след дъжд, цитрусови и пролетни цветя. Най-добрите парфюмерийни къщи тази година ще ни радват с аромати с доминиращи нотки на лимон, лайм, лимонова трева, иланг-иланг, пачули, евкалипт, бергамот, лотос и жасмин.

Сред вече известните аромати, модните тенденции през 2019 г. съответстват на популярния парфюм Paco Rabanne Olympéa. Парфюмеристите избраха топ нотите на Олимпия: зелена мандарина, джинджифил и воден жасмин, основата се състои от аромат на кашмирово дърво и сандалово дърво, а сърцевините са ванилия и сол. Този устойчив аромат се счита за идеален за прехода от зимния към летния парфюм.

Друг любим аромат, който съответства на пролетните тенденции през 2019 г., е Kenzo World. Тази миризма се счита за въплъщение на радостта от живота и оптимизма, което е особено полезно през пролетта. Първото впечатление на Kenzo World е създадено от първоначалната нотка на медната круша с бергамот, след което се разкриват тонове на божур, розов и бадемов цвят, редуващи се с нотки на сандалово дърво, ванилия и виолетово. Миризмата е свежа и естествена.

Пролетни тенденции при мъжете 2019

В света на мъжката модна мода, най-популярните аромати от пролетта на 2019 г. са все още добре познати парфюми от Каролина Ерера, Джорджо Армани, Долче и Габана, Версаче и Диор. Може би това се дължи на факта, че повечето мъже не са склонни да променят често миризмите. Но много скоро силният пол ще трябва да се откаже от наситените зимни парфюми и да премине към по-леки и по-естествени пролетно-летни аромати.

Мъжки парфюм Versace Eros е чудесна алтернатива на любимата ви зимна миризма. Versace Eros е богат, но лек, свеж и съблазнителен, ще бъде оптималното допълнение към образа на уверен и силен човек. Първите нотки са ободряващи лимон, ябълка и мента, сърдечни тонове - зърна от здравец и тонка, последвани от мек шлейф от ванилов мъх и кедър.

Нетривиална парфюмерия

Модата за естествени миризми поражда необичайна тенденция в парфюмерията — парфюми с аромата на всичко. Експерименталните парфюмери правят парфюми с мирис на мокър асфалт, мъгла, сутрин в планината, ябълков пай, сладък пипер, зелени домати, мащерка, полеви маргаритки и стотици различни аромати. Такива миризми едва ли са подходящи за всеки ден, но ако искате да се откроявате и да сте интересни – въоръжете се с тях.

Ако не искате да експериментирате с ароматни композиции, но наистина искате свеж пролетен парфюм, обърнете внимание на Downtown High Line от ниша Bond No. 9. Downtown High Line — зелен и цветен аромат, който е напълно съобразен с тенденциите за 2019 г.

Запознаването с аромата започва с леки нотки на трева и ревен, след което сърдечната нотка — лале, зюмбюл, роза и цвят мандарина, последният тон — мек дъб. Освен вкусна свежа миризма, тази ароматна вода Bond No. 9 има друг голям плюс - счита се за подходяща както за мъже, така и за жени, което ни позволява да се откажем от обичайната рамка и ограничения, за да се насладим на следващата пролет с нов аромат.

1 КОМЕНТАР
1
Ива
27 April 2020, 15:30

Много ми харесва този аромат: https://makeup.bg/product/917/
Цветен аромат. Не е твърде сладка и в същото време приятна. Преди това тя използвала парфюма на Елизабет Арден.

ТВОЯТ КОМЕНТАР