Камила Кабейо: Havana oh na na е само началото

Александрина Петрова 04 март 2019

Чувственост, пластичност, абсолютно усещане за ритъм, но също и много амбиция и труд са съчетани в личността на Камила Кабейо – кубинката, която накара хората да възпяват Хавана във всяка точка по света.

Във вените на младата кубинска певица тече и мексиканска кръв, дошла по линия на баща й. Нейната история прилича на приказка за Пепеляшка. Родена в малкото рибарско селище Кохимар, Източна Хавана, с вродената си музикалност, неустоим чар и усилен труд тя се подготвя за нещо по-голямо от локална знаменитост.

През първите години от живота й семейството на Карла Камила Кабейо Естрабао (пълното й име) постоянно се мести от Хавана в Мексико и обратно. Едва през 2003 г. емигрират в САЩ и се установяват в Маями, тогава момичето е на шест годинки. И пред Камила започват да се отварят много нови възможности. През 2012 г. се явява на прослушване в реалитито X Factor. Изпълнението й на песента на Арета Франклин Respect не предизвиква кой знае какъв фурор, но тя получава „да“ от журито. Така чрез участието си в шоуто Камила става част от момичешката група Fifth Harmony. В продължение на четири години тя набира популярност не само в Америка, но и в Европа.

Но успехът, за който мечтае екзотичната певица, още не е постигнат, а именно – успешна солова кариера. Затова през декември 2016 г. тя се сбогува с останалите момичета от групата. Направила е първата стъпка в открояването си като самостоятелен изпълнител още през 2015 г., когато изпява I Know What You Did Last Summer в дует с Шон Мендес. Не закъснява и раждането на Bad Things, в която Камила си партнира с рапъра MGK. Проектът се нарежда сред петте най-големи парчета на BillBoard Hot 100, а Камила е сред „25-те най-влиятелни тийнейджъри“.

През последните няколко години Кабейо яхна вълната на славата, участвайки в множество проекти, сред които песента Hey Ma, която стана саундтрак на осмия филм на „Бързи и яростни“. Издаде и първия си албум, „Camilla“, който не предизвика положителни коментари от бившите й колеги от Fifth Harmony. Но песента Havana заглуши всички гласове, завземайки първите места на авторитетни музикални класации, а в края на август 2018 г. Камила спечели две от най-престижните видео музикални награди на MTV – за изпълнител на годината и видео на годината.

Днес 21-годишната певица е категорична, че това, което прави, е обвито в любов. Затова славата е естествен спътник на творчеството й. А личния си живот пази от хорските очи зад дебели завеси. Спекулации не липсват, но това само кара Камила да спусне още по-надолу щорите пред личното си пространство. Бидейки емигрант, тя подкрепя хората в нейното положение и е част от програмата DACA, която подпомага децата емигранти в САЩ. И музиката. Макар на наградите „Грами“ тази година Камила Кабейо да не получи номинации, тя без съмнение успя да спечели сърцата на милиони, които още дълго ще си припяват „Havana, ooh na-na“. За Камила това е едва началото.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР