Четиримата, отново заедно, 22 години по-късно!

Романтичната комедия, превърнала се в класика

eva.bg 12 February 2019

Списание Entertainment Weekly стана виновно за много усмивки, събирайки главния актьорски състав от любимата на хиляди романтична комедия от 1997 г. - „Сватбата на най-добрия ми приятел“. Трогателната сбирка отново срещна очи в очи Джулия Робъртс, Дърмънт Мълроуни, Рупърт Евърет и Камерън Диас. И тъй като до Деня на влюбените остават броени дни, защо да не си поговорим за една романтична филмова класика, която е чудесен начин за развлечение на специалната дата.

Джулия Робъртс и Дърмънт Мълроуни са близки приятели и в реалния живот, затова пристигат заедно на интервюто за списанието. Когато се появяват и останалите, студиото се изпълва с много смях и, както при повечето емоционали срещи – със сълзи. Тяхната невероятна и заразителна енергия е именно това, което спечелва толкова много почитатели на лентата. А последната е един класически и забавен романс: Когато Джулиан Потър (Джулия Робъртс) разбира, че най-добрият й приятел Майкъл О`Нийл (Дърмънт Мълроуни) е сгоден, осъзнава, че е влюбена в него и се заема да го спечели – само дни преди сватбата.

Красивите кадри от фотосесията не лъжат: между четиримата главни актьори от филма има много химия и в реалния живот. „Мисля за тези тримата всеки ден! И това не е трудно, защото дори 22 години по-късно, хората постоянно идват при мен и ми напомнят за нещо забавно от филма“, споделя Мълроуни, който се просълзява, спомняйки си за заснемането на лентата.

„Романтичната комедия е много труден жанр. Това, което най-често ги разваля е, че са много застинали и клиширани. Но когато гледам „Сватбата на най-добрия ми приятел“, винаги ме грабва. Когато нещо е забавно, то наистина е такова и всички актьори сияят. Мисля, че Джулия беше невероятна в лентата! Не смятам, че има някой, който може да изиграе по-добре тази роля“, споделя Пол Джон Хогън, режисьорът на филма.

„Смятам, че сватбата на най-добрия ми приятел е смислена и много забавна история. Такава комедия харесвам. Любимата ми сцена е тази, в която най-накрая казвам на Дърмънт: „Избери мен. Нека те направя щастлив“. Просто тези две изречения. Толкова е просто, трогателно и значимо“, казва Джулия.

Камерън Диас е категорична, че точно тази роля й отваря много врати: „Беше чест да работя редом до толкова големи актьори. Никол Ричи е обсебена от този филм. Тъй като той бе заснет в Чикаго, когато отидохме там, тя ме заведе на всяка локация, която си спомня“. Диас и Ричи са съпруги на двамата братя Джоуел и Бенджи Мадън.

Рупърт Евърет е категоричен, че четиримата си пасват на мига: „Бяхме перфектната комбинация на екрана и това се усеща. За мен това бе истинска магия. Когато за последно гледах филма, се натъжих, защото се сетих за вълшебното време, в което бе заснет: тези места, това лято...“

Премиерата на „Сватбата на най-добрия ми приятел“ е на 20-и юни, 1997 г., като само за една седмица на голям екран печели над 127 милиона. 

Вижте останалите кадри в галерията.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР