Вечерта на музиката

eva.bg 11 February 2019

Снимка: getty images

Вечерта на наградите „Грами“ е най-голямото събитие в музикалната индустрия, в което става ясно кой е заслужил статуетка за приноса си в музиката през изминалата година. На 61-ото провеждане на церемонията, състояла се в Лос Анджелис, жанрът, който обра овациите, бе рапът. Много от песните в този жанр засягат важни и наболели в момента теми. Пример за това е песента „This is America“ на Чайлдиш Гамбино, в която се иронизират полицейските сили и се поставя проблемът за расизма в щатите. Тя спечели наградите за песен на годината и за най-добър запис. Чайлдиш Гамбино не беше на събитието, за да приеме отличията, но парчето му е първото от този жанр, което наведнъж взима двете награди от съответните категории.

Впечатляващата церемония се водеше от Алиша Кийс и, разбира се, криеше много приятни изненади. Една от тях бе Мишел Обама, която излезе на сцената за откриването на голямото събитие, заставайки до Лейди Гага, Дженифър Лопес, Алиша и Джейда Пинкет Смит. Мишел изнесе реч за магията на музиката, споделяйки, че това изкуство винаги е било важна част от живота й. Програмата включваше изпълнения на Лейди Гага, Карди Би, Джей Ло, Камила Кабейо, Майли Сайръс и много други.

Лейди Гага си тръгна с цели три статуетки. Две от отличията бяха за песента „Shallow” от филма „Роди се звезда“ - за най-добър дует и за най-добра песен, правена за визуална медия. Третата награда Гага спечели за най-добро солово поп излънение на песента „Joanne“.

23-годишната Дуа Липа бе отличена като най-добрия нов изпълнител на сцената. Карди Би пък грабна първата си награда за най-добър рап албум. Поредното доказателство, че рапът покори музикалната сцена, бе наградата на Дрейк за най-добра рап песен - „God’s Plan.

Ариана Гранде спечели награда за най-добър албум (Sweetener”) в „поп“ жанра, а за албум на годината бе обявен „Golden Hour“ на кънтри певицата Кейси Мъсгрейвс. Вижте пълния списък тук

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР