Фаворитките на наградите БАФТА

Кой какво спечели и кои звезди минаха по червения килим

11 February 2019

Снимка: getty images/guliver

Едва ли е изненада за някого, че филмът „Фаворитката“, който разказва за английската кралица Анна, бе сред фаворитите за статуетка на снощната БАФТА церемония. Впечатлени сме обаче от факта, че спечели цели седем награди, сред които напълно заслужено Оливия Колман за най-добра актриса в главна роля и Рейчъл Уайз за поддържаща женска роля, за най-добър британски филм, сценарий, костюми, грим и прически. Е, не успя да спечели награда за най-добър филм, защото там победител се оказа „Рома“, но и тези призове изобщо не са малко.

„Ние направихме един много британски филм, историята е много британска. Не знам какво да кажа за Оливия, освен че е един невероятен човек, актриса и е такава радост да се работи с нея“, заяви гръцкият режисьор Йоргос Лантимос. Повече за филма и защо си струва да го гледате може да прочетете тук.

Що се отнася до останалите победители – Рами Малек съвсем очаквано взе приз за главна мъжка роля за „Бохемска рапсодия“, Алфонсо Куарон („Рома“) за режисура, Махершала Али за поддържаща мъжка роля, а „Роди се звезда“ в категорията за музика. Лейди Гага обаче не беше там, за да получи статуетката, понеже по същото време отвъд Океана се раздаваха наградите Грами. Брадли Купър обаче, който бе дошъл заедно с Ирина Шейк, уважи церемонията и прие приза.

Снимки от наградите, както и на звездите, които минаха по червения килим, може да видите в галерията ни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР