Салма Хайек – старостта не я плаши, белите коси също

eva.bg 04 February 2019

Снимка: Instagram

Салма Хайек може да е на 52 години, но продължава да е един от секссимволите на Холивуд. Старостта не я плаши, а оказва се, че белите коси също. Актрисата пусна снимка в Инстаграм, на която в детайл показва започналата да се прошарва коса. „Гордея се с моята бяла коса“, написа тя под кадъра. Така че, да, няма намерине да се боядисва и да я прикрива. Но пък имайки предвид колко добре изглежда за годините си, защо й е да се притеснява от белите коси.

Трябва да поясним, че перфектният външен вид на актрисата се дължи до голяма степен и на гена. „Баба ми беше невероятна красавица. Почина на 96 години и нямаше нито една бръчка. Тя беше козметик и си забъркваше сама кремове и маски. Трябва да видите и майка ми как изглежда в момента. Семейството ни пази някои тайни“, заяви преди време Хайек.

Е, не винаги е била толкова красива или поне със сигурност е имала своите битки с комплекси и предразсъдъци. Като всяка жена, търсеща себе си извън наложените правила за красота, Салма Хайек също има какво да разкаже. „На 25-годишна възраст имах всичко друго, но не и самочувствие на красавица. Имах акне. И то беше толкова ужасно, че изпаднах в много тежка депресия. Не исках да излизам от дома си. Будех се сутрин и докосвах пъпките по лицето си преди да се огледам в огледалото. По този начин се подготвях за това, което ще видя. Бях и с неднормено тегло. Заради депресията или ядях прекалено много, или прекалено малко. Ситуацията не беше никак розова – дебела, разорена, не можех да си плащам наема, в депресия и с акне“, сподели актрисата. Режисьорът Алфонсо Куарон бил този, който я накарал да се вземе в ръце. „Не ме излъга, че изглеждам добре. Просто ми каза, че не мога да продължавам по този начин. Показа ми силата на медитацията, научи ме как да релаксирам“, продължава Хайек.

Сега, от позицията на своя опит, тя има един съвет към дамите и той няма нищо общо с външния вид. Според нея жените са много по-взискателни спрямо себе си, отколкото мъжете. „Все смятаме, че не сме достатъчно добри в работата, достатъчно добри за мъжа, който ни изневерява, за децата ни, които винаги искат повече от това, което им даваме. Жените работят повече от мъжете, по-взискателни са спрямо себе си и въпреки това непрекъснато имат усещането, че не е достатъчно. Поради тази причина нямат увереността и самочувствието да поискат по-добра работа, по-добри условия, по-добро заплащане, по-добро отношение“, каза още Хайек.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР