Ретрофутуризъм – що е то?

Комбинацията от рок стил, носталгия по миналия век и супер съвременни технологии откриваме в дизайна на круизния кораб The Scarlet Lady на Virgin Voyages

Елка Влаховска 25 January 2019

Сър Ричард Брансън се обръща към авангардния британски дизайнер Том Диксън за интериора на 78-те каюти в круизния кораб The Scarlet Lady, който ще бъде пуснат на вода през 2020 г. Проектите вече излязоха на показ за коментари онлайн. Какъв език на дизайна избра Диксън? По думите му „това е нещо, което бяга от традиционното клише на круизния лукс“.

Културата на рокендрола с нейните икони като Секс пистълс и Грейс Джоунс са извор на вдъхновение. В дизайна това се проявява с присъствието на китари и ретро усилватели в каютите. Част от този ретро шик са и грамофоните, както и стелажите, пълни с винилови плочи с музика от 70-те и 80-те години на миналия век. За да се потопи докрай човек в тази музикална атмосфера, допринасят блекаут пердетата на прозорците и димиращото осветление (димиращите устройства служат за регулиране на осветлението и за създаване на светлинни сценарии) по проект на Том Диксън.

Всяка каюта има обособена тераса на палубата на кораба, с бар, който ще бъде зареждан нонстоп с напитки. На терасата на каютата-апартамент, наречена Massive (познайте откъде идва името), има също джакузи, както и маса за шестима, хамак за излежаване и място за медитация. Към всяка ВИП каюта се предвижда постоянен персонален асистент, наречен „координатор на рокзвездата“. Той ще бъде на разположение 24/7, както и експресното пране и сушене на дрехите, подреждането на багажа и прекият достъп до бара на най-горната палуба.

 

 

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР