Торта с джинджифил и моркови

Диана Шингарова 31 януари 2019

Снимка: Диана Шингарова

Това е любимата ми рецепта за домашна морковена торта. Приготвя се лесно и ухае на празник.

Необходими продукти: 2 чаши брашно, 2 ч.л. бакпулвер,1 ч.л. сода за хляб, 1½ ч.л. канела, 1/2 ч.л. настърган джинджифил, 1/4 ч.л. индийско орехче, щипка сол, 3/4 чаша олио, 4 яйца, 1½ чаши светла кафява захар, 1/2 чаша бяла кристална захар, 1/2 чаша неподсладено ябълково пюре, 1 ч.л. екстракт от ванилия, 3 чаши настъргани моркови. За глазурата от крема сирене: 1 опаковка сирене крема на стайна температура, ½ чаша масло на стайна температура, 2 чаши пудра захар, 1 ч.л. екстракт от ванилия

Начин на приготвяне: В голяма купа разбъркайте заедно брашното, бакпулвера, содата, канелата, джинджифила, индийското орехче и солта. В друга купа разбъркайте добре яйцата, олиото, кафявата и бялата захар, ябълковото пюре и екстракта от ванилия. Добавете настърганите моркови в сместа с мокрите съставки и отново разбъркайте добре. Пресипете в купата със сухите съставки и разбъркайте с гумена шпатула, докато всичко се комбинира добре. Изсипете в намаслена и поръсена с брашно форма за печене и печете в предварително загрята фурна на 180°C за 50 минути или докато клечката за зъби, поставена в центъра на печивото, излезе чиста.

Извадете от фурната и оставете да се охлади за 25 мин. Извадете от формата и намажете с глазура, приготвена от меко масло и сирене крема (разбити до гладък крем) и овкусени с ванилия и пудра захар. Украсете с орехи.

Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР