7 уютни места да отвориш книга

Елка Влаховска 08 January 2019

В извънградската къща или в модерния интериор на градския апартамент холът е мястото, където можем да се отдадем на любимо през зимните месеци занимание – четенето на книги. Представяме ви различни подходи и интериорни решения на водещи архитекти и дизайнери у нас на зоната, която може да бъде като хамелеон: както оживена и динамична, когато посрещаме гости, така и уютна и интимна, когато искаме да останем сами.

Къща в планината
Комбинацията от материали като дърво, камък и метал създава уют, а това усещане се допълва от естествените материи и дизайнерските осветителни тела. Дървените греди на тавана са 200-годишни, специално обработени и импрегнирани. Еднофамилната къща е с неголяма площ, на едно ниво, и е много комфортна за обитателите си. Автор на проекта е Tanne Design.

Духът на столицата
Апартаментът в стара сграда в сърцето на столицата носи усещането за артистичен градски таван и небрежен лукс. Всеки елемент, форма и цвят е в хармония със заобикалящите го обеми. Изкуството също е важен щрих за едно съвременно пространство, което същевременно носи духа на Стара София. Автор на проекта е Ина Дамянова, фотограф Александър Новоселски.

Лондон в сърцето на София
Интериорът с високи тавани в стара сграда от средата на миналия век е решен в класически стил, с премерено използване на детайли, за да се запази аристократизмът, който носи. Използвани са меки тонове с малко по-силни акценти като тюркоаз и тъмно дърво, които подчертават и същевременно обединяват пространството. Автор на проекта е Златка Ламбрева.

Модерна симфония
В този планински апартамент с дизайнерски щрихи холът събира енергията и духа на многобройна фамилия. В елегантната стилова комбинация на пространството, което обединява кът за меко сядане и зона за хранене и готвене, естествен обединяващ център се явява камината, облицована с италиански триизмерни керамични плочки. Домът има модерна атмосфера с модерно звучене и дизайнерски провокации. Автор на проекта е Kiril Stanev Interiors.

Каменната къща в Созопол
В този дом акцент са естествените материали и традиционните техники за строителство. В интериора са използвани автентични греди и мертеци от стари балкански къщи. През кръглия прозорец светлината на залеза прониква и прави естествена връзка с двустранната каменна камина. Разположена в центъра на дневната, тя символизира сърцето на къщата. Автор на проекта е E House Architects.

Минималистична мента
Младото семейство има изисквания за апартамент с индивидуалност и за разумен бюджет. Търсените атмосфера, цветове и обзавеждане са постигнати с изчистен и неутрален дизайн. Акценти в цвят мента придават свежест и чар на минималистичния интериор. Оформено е модерно пространство с лека и стилна линия, в което всичко има точно определено място и е функционално обосновано. Автор на проекта е Qube Studio.

Flora Park
Желанието на собствениците – уеб дизайнер и маркетингов специалист – е било да превърнат два съседни апартамента в един общ дом, наситен с цвят и характер. Дизайнът е подчертано градски и са използвани естествени материали. Дневната и трапезарията комбинират много цветове, масивно дърво и метал, за да се оформи жилище с лека, спокойна и уютна атмосфера. Автор на проекта е Idia Architectural Studio.

Разнообразни практични идеи и творчески решения може да видите в професионалната платформа за интериорен и продуктов дизайн www.dibla.com.  

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР