Стилът на... Лиза Бонет

Александрина Петрова 13 September 2020

Снимка: getty images/guliver

Лиза Бонет – актрисата, чиято звезда изгрява с ролята й на Денис Хъкстабъл в „Шоуто на Козби“ (The Cosby Show), е бивша съпруга на Лени Кравиц (от когото ражда прекрасната Зоуи Кравиц), избраница на сърцето на Джейсън Момоа (с когото се ожениха през 2017 г. и имат две деца), но и много повече. Най-вече тя е жена с ярка индивидуалност и уникален стил, притежаваща смелостта винаги да отстоява интересите си и да се бори за мечтите си.

Преди да получи ролята в „Шоуто на Козби“, Лиза участва в множество конкурси за красота. Тя е едва на 16, когато късметът й се усмихва и има възможността да бъде забелязана. Макар и в тези крехки години, Бонет признава, че е била достатъчно смела да се заеме с тази роля, да се премести в Ню Йорк и да урежда самостоятелно живота си: „Това беше мечтата ми и тя се сбъдна“. Успехът е естествен за момичета като нея, но той идва с цена: „Когато станах известна, загубих анонимността си. Бях просто едно тихо момиче, около което изведнъж хората започваха да се притесняват. Беше много странно и трудно свикнах с това“, споделя тя.

Стилът на Бонет отразява свободния й бунтарски дух, затова за него не може да се говори еднозначно. Той е еклектичен и не робува на никакви правила. Като една от най-популярните знаменитостти на 90-те, бохемският почерк на Лиза стана емблематичен за десетилетието, но продължава силно да влияе и вдъхновява и днес.

Естетиката в стила на Лиза Бонет прилича на комбинация от основните трендове през 70-те (в целия им блясъки флорални мотиви), от глем метъла през 80-те, но и от грънджа на 90-те. Рядко ще я видим без аксесоари или пък с много къса коса. Тъкмо обратното – по нея има гривни, обеци, пиърсинги, пръстени, колиета, а косата си тя често има кичури сплетени расти. От нея можем да очакваме както хипи визии, така и в елегантни тоалети.

Лиза обича да комбинира. Често завършва тоалетите си със слънчеви очила, шапки, диадеми иленти за коса. Гардеробът й е пълен с макси поли, дантела, палта с косъм, но и с бохемски рокли и дрехи във всевъзможни принтове – включително и в стил „tie-dye“.

Ако в модата обича да експериментира, то в макиажа Лиза се придържа към натуралното и лесното. Тя залага на естествена визия, слагайки само черен молив на очите си и малко червило. Не е от жените, които се притесняват да излязат без грим.

На живота си Лиза гледа като на изкуство, а това важи и за стила й. Не я е страх да изглежда по-шантаво в очите на хората: „Хубаво е да си различен“, казва тя, а относно красотата е още по-категорична: „Всичко е въпрос на душевност, а в днешно време се прави опит това да бъде заменено с пари, което ме натъжава. Но аз ще продължавам да се стремя да създавам повече филми, красота, изкуство и любов.“

Вижте най-запомнящите се визии на Лиза Бонет в галерията, а за страстната й любовна история с Джейсън Момоа може да прочетете тук

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР