Джейсън Момоа - холивудски Херкулес, хавайски Буда

Ирина Иванова 28 December 2018

Снимка: getty images/guliver

Той има харизматичен белег на лицето – цепнатина, получена при сбиване в бар, която разделя едната му вежда на две части. Висок е 1,93 м и тежи 109 кг. Гърбът му е широк 1,27 м, а обиколката на бицепса му е 48 см. (За сравнение – в най-добрите си години Арнолд Шварценегер имаше бицепс 46 см.) Няма само мерките на жените да се оповестяват, я! За жалост други мерки на този толкова красив мъж не можем да ви предоставим, но при него всичко изглежда хармонично, така че...

Ако вече се чудите как да се доберете до телефонния му номер, да знаете, че той няма такъв (или поне така разправя). Няма също и телевизор, нито компютър, нито електронна поща, нито интернет. Има си обаче жена – Лиза Бонет. И я обича, откакто се помни. На вашето внимание – Джейсън Момоа, звездата от „Аквамен“, който от днес е в кината.

Познавате Джейсън Момоа от най-големия му провал – новият „Конан варваринът“, където имаше непосилната задача да „заеме мястото“ на Арнолд Шварценегер – и от най-големия му успех – култовият сериал „Игра на тронове“, където изигра ролята на Хал Драго, вожд на племето на дотраките, т.е. отново варварин. И му отива.

Когато Джейсън се явил на кастинга за сериала, му връчили да прочете някакъв текст. Той го прочел наум и му се сторил ужасно скучен. Затова решил да рискува, оставил текста и... започнал да танцува. Хората от екипа, провеждащ кастинга, не вярвали на очите си – този мъж като планина за секунди се превърнал в истинска пантера, изпълнявайки древен боен танц, наречен хака, традиционен за маорите от Нова Зеландия. Благодарили му и веднага решили, че го взимат в сериала, но танцът толкова им харесал, че специално организирали само за Джейсън втори етап на кастинга, за да видят още веднъж танца му. Така Момоа стъпва на пътя на славата.

Роден в Хонолулу, Хаваи, той остава само с майка си на едва петгодишна възраст, когато родителите му се развеждат. Баща му е от Източна Самоа, а във вените на майка му тече смесена кръв – германска, ирландска и индианска. Гимназиалните си години изкарва в Америка. Учи и тренира като луд всякакви екстремни спортове – сърф, сноуборд, скално катерене. В късното си тийнейджърство работи като спасител на плажа и печели титлата „Най-младият спасител“ за цяла Флорида. Учи морска биология, но разбира, че в Хавай ще снимат местен вариант на хитовия сериал „Спасители на плажа“, и се завръща в родината си, за да стартира актьорската си кариера. Взимат го само като го зърват сред чакащите – просто е роден за тази роля. Успоредно учи и работи и като модел, дори го избират за Модел на годината на Хавай за 1999 г.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР