Стилът на... Лорен Санто Доминго

Висш пилотаж

eva.bg 17 January 2019

Лорен Санто Доминго, създателката на една от най-успешните модни онлайн платформи Moda Operandi, има всичко, което една жена на 42 години може да си пожелае: идеално семейство, успешна кариера и... забележително добър вкус

Тя е чест гост на големите модни и светски събития, обичайно привличайки вниманието на фотографите с изящната си фигура, дълги крака и отличаващ се с перфектно балансираните си крайности стил – семпъл и смел, женствен и дързък, елегантен и небрежен. Безупречният й вкус неведнъж е бил аплодиран от модните експерти и Лорен регулярно може да бъде забелязана в различните класации за най-добре облечени знаменитости, доказвайки година след година любимата теза на мадмоазел Шанел: „Модата е преходна, стилът е вечен.“

Моите лични икони на стила са жени, които никога не са отпивали кафе от картонена чаша. Анет де ла Рента, Карол Роша и моята свекърва Беатрис Санто Доминго.
В хода на живота

Лорен израства в градчето Гринуич, а добрия вкус и артистичната жилка вероятно наследява от майка си – художничката Джуди Дейвис. „Това бе малък сплотен град, в който да те нарекат „бляскав“ или „амбициозен“ беше обида – спомня си тя. – Напуснах го при първия шанс, който получих.“ В университета на Южна Калифорния Лорен се потапя в сферата на маркетинга и модния PR, а през последните си семестри се забавлява и с ролята на модел. Изящната й красота е оценена от списания като Sassy, Vogue, W, WSJ Magazine и Vanity Fair, а американският бранд за деним Edwin дори я кани за една от своите рекламни кампании, при това в компанията на холивудската звезда Брад Пит. След дипломирането си Лорен за кратко асистира в редакцията на Vogue, включва се и в PR проекти на модни марки като J.Mendel и Carolina Herrera. През 2010 г. заедно със своя приятелка основава онлайн магазина за луксозни стоки Moda Operandi. Още със стартирането му Лорен сякаш намира своето място. Поема поста на творчески директор, но безспорно е и лицето на известната модна платформа, печелейки с лекота доверието на публика, критика и модни брандове.

През 2008 г. Лорен се омъжва за бизнесмена Андрес Санто Доминго, син на колумбийския магнат Хулио Марио Санто Доминго, чието състояние списание Forbes оценява тогава на шест милиарда долара. След смъртта му всеки от наследниците му неотменно присъства в списъците на най-богатите хора в света, включително и внучката му Татяна, която се омъжи за големия син на Каролина Монакска Андреа Казираги и стана част от кралското семейство на Монако. Венчавката на Андрес и Лорен е грандиозно събитие, американският Vogue я обявява за „сватбата на годината“, посвещавайки й цели 10 страници. Деветте шаферки на Лорен са облечени в разкошни рокли на различни дизайнери, а самата тя сменя два специално създадени за нея тоалета от Olivier Theykens и Nina Ricci.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР