Всички сме партньори на Дядо Коледа

Тази Коледа заедно съхраняваме добрите семейни рецепти за вкусна трапеза, уют и насторение, вдъхновени от Kaufland и богатото им  празнично разнообразие

Диана Шингарова 19 December 2018

Снимка: Диана Шингарова

Каква Коледа ще е, ако не ухае на вкусно, ако няма уют, ако под елхата не чакат куп красиво опаковани подаръци – гаранция за усмивки и щастие... Каква Коледа ще е, ако не украсяваме за празника поне месец по-рано, ако всяка година не добавяме нови светлинки - големи лампи, малки декоративни лампички, ароматни свещи... светулки на доброто настроение и хубавите спомени. За да сме сигурни, че ще запазим добрите семейни рецепти за празничен уют и хубави спомени, разчитаме на Kaufland като официален партньор на Дядо Коледа, с тяхното впечатляващо разнообразие от изкушения по празниците.

Ето как изглежда Коледа в семейството на Диана Шингарова - редактор на кулинарната рубрика в EVA и създател на сайта gourmetfriday.com.

Коледа в аванс

Коледното настроение идва с коледната украса – колкото по-рано, толкова по-добре. Коледните венци са новата ми страст, а приготвени от борови клонки и шишарки издържат навън дълго, все пак живея в къща и е приятно още отвън да имам усещане за уют и празник. Купувам и дискове с романтична и празнична музика, колкото и ретро да звучи. Има чар в ретро романтиката.

Малко хюга

Уютът е в детайла, в хубавата книга, в красивите чаши за кафе, топлите чорапи, плетените пуловери, аромата на свещи, романтичните филми, топлото мляко с канела, индийско орехче, маршмелоу.

Под елхата

За всеки трябва да има по нещо под елхата и това нещо не трябва да е случайно или купено в последния момент. Изборът на подаръци при мен продължава дълго. Обичам да планирам и да изненадвам. Искам всеки да се почувства важен, поне за един ден в годината. Ако видя нещо интересно още през юни просто го купувам и го скривам да чака за празника.

Новите традиции

С малчуганите си имаме любими занимания като да правим меденки и канелени къщички, които пищно украсяваме. Е, после ни е жал да ги ядем, но това е друг въпрос.

Домашните сладки са чудесен вариант за вкусен подарък, също като захаросаните ябълки. Когато става въпрос за гости, залагаме и на нещо по-различно като домашните ликьори, напитки като Еggnog - традиционен за Великобритания коледен яйчен коктейл, или пък „Пушещият епископ“ - приготвя се от порто, червено вино, цитруси, захар и подправки. И двете рецепти са изпробвани от мен и споделени с вас, читателите на ЕVA. Защо не и ароматни печени ядки с мащерка, захар и лют пипер. Понякога приготвяме и микс от шоколад - бял, черен, млечен и добавяме ядки, подправки и дори малки цветни бонбони. Винаги е приятно да получиш шоколад за празника.

Вкусни спомени

Моята семейна рецепта за празника е да поднеса атмосфера която сплотява, изпълва душите и сърцата с радост, а храната... ах, храната!

За бъдни вечер е абсолютна класика: греяна ракия, ошав, пълнени чушки с боб, зелеви и лозови сарми, разядка с хляб, чесън и орехи... и содена питка с паричка.

Диана Шингарова

На Коледния обяд поднасям печена пуйка с различни плънки всяка година. И тази година ще заложа на плънка с кестени, стафиди и коняк. И един съвет - не оставяйте пазаруването за последния момент, защото ако не намерите прясна птица за празника, а попаднете на замразен екземпляр, ще ви се наложи да почакате около ден, докато се размрази и стане добра за готвене. В това отношение мой доверен и официален партньор за коледната трапеза е Kaufland - с богат асортимент за разнообразните вкусове по Коледа,  независимо дали става въпрос за традиционни рецепти или надграждането им в нещо по-различно..

Такава вкусна Коледа помня аз, така искам да я помнят и децата ми. Искам и тях да науча да спазват традициите да ни е вкусно, уютно, ароматно, изненадващо, щастливо и светло на душите. Защото всички сме партньори на Дядо Коледа с основна цел да направим всичко възможно, за да сме заедно на празниците и да трупаме топли коледни спомени.

Да ви е светла, вкусна и топла Коледа, приятели!

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР