Неда Спасова - много шум за Кая

Ирина Иванова 12 December 2018

Снимка: Красена Ангелова

Денят, в който се срещаме с младата актриса Неда Спасова – новата медицинска сестра в  „Откраднат живот“ Кая, дето идва и прави всички много гневни  – е първият от предстоящата едноседмична почивка за целия екип на сериала. Горещо съветвам  Неда през тези седем дни без снимки да се „размаже“ от удоволствия и като за начало тя се съгласява да си поръча шоколадово суфле.

Изглежда твърде сериозна за своите 26 години, но после виждам, че лицето й много бързо променя излъчването си. В един момент ми напомня Натали Портман, а в следващия забелязвам някаква екзотика ала Емили Райтаковски, въпреки че за разлика от нея, за Неда голите снимки и сцени са един от кошмарите й като актриса. Днес приема такива само ако имат смисъл и са оправдани от ролята. Наскоро й се обадили за подобни снимки в американската продукцията Hellboy, която снимат  у нас, и тя отказала.

Неда много харесва героинята си в „Откраднат живот“ Кая. Не само защото безпощадно разгневява всички, но и защото е на нейната възраст. Досега все й поверяват роли на по-възрастни жени, например тази, която й донесе номинация за „Аскеер“ за изгряваща звезда и номинация за „Икар“ за дебют- на Варвара Петровна от спектакъла „Бесове“ по романа на Достоевски . „Обикновено все се налага да ме състаряват с грим и сега се чувствам добре, че Кая си е като мен, дори е с едно такова по-детинско мислене.  По сценарий това е оправдано с факта, че не е била с мъж.“

В свободните от снимки за сериала дни  Неда играе в представлението „Франкенщайн“ на мястото на Дария Симеонова (Наталия от „Откраднат живот“), която в момента е по майчинство. Трябва да обърне внимание и на своите си спектакли в театър „София“ и „Сфумато“. Всичко това обаче – от утре! Сега Неда е само наша.

Неда, услади ли ти се вече известността?

Не знам (вдига рамене). Не ме спират на улицата. Всъщност никой не ме разпознава. Освен веднъж една сервитьорка...

Странно ли ти е, че не те разпознават?

Не, ще е най-добре ако така и си остане.

Кажи ми как се стигна до този слоган на шестия сезон на сериала: „Кая идва и всички са много гневни“.  

И без това шести сезон е с подзаглавие „Анатомия на гнева“, явно причината за всичко е Кая.... (смях). Освен че по сценарий се държи доста арогантно, режисьорите допълнително засилиха това. Казах им: „Леле, хора, колко ще ме намразят!“ Иначе аз самата в живота съм божа кравичка – спокойна, добронамерна, много търпелива. Дори когато се карам с някого, не си изливам гнева, а го събирам в себе си, трупам. Което е много нездравословно. Когато насъбера прекалено много – звъня на майка ми.

следваща страница »
1 КОМЕНТАР
1
Верен читател
16 December 2018, 10:10

Много интересно момиче и определено талантлива актриса. Целият кастинг в "Откраднат живот" е на много високо ниво и това го признава дори майка ми, която прави сравнение с турските сериали, които следи. Сюжетът на продукцията също е доста интригуващ. Желая на г-ца Спасова още много вълнуващи роли и щастие в живота! Вярвам, че ще намери в някакъв момент, когато тя прецени, своя човек и това, че умее да готви, е определено огромен плюс.

ТВОЯТ КОМЕНТАР