Кои са сериалите на годината?

eva.bg 07 December 2018

Номинациите за Златен глобус определиха кои сериали са най-достойни да се борят за статуетка. Гласуващата комисия беляза своите фаворити, с които голяма част от аудиторията остана съгласна, но не може да се каже, че нямаше и разочаровани.

Според гласовете мини сериалът „Методът Комински“ e по-добър комедиен сериал от „Атланта“, тъй като последният изобщо липсваше в листата на номинираните в тази категория. Това е изненадващо, тъй като главният актьор - Доналд Глоувър - все пак получи номинация за най-добра актьорска игра в „Атланта“. Комисията очевидно много е харесала „Методът Комински“, който има три номинации - за най-добър музикален или комедиен сериал, за най-добра поддържаща (Алън Аркини за най-добър актьор (Майкъл Дъглас). Проблемът идва от това, че вторият сезон на „Атланта“ е толкова добър, че според много хора сериалът е останал ощетен от една номинация за „най-добър музикален или комедиен сериал“.

„Убийството на Джани Версаче: Американска криминална история“ стана абсолютната звезда сред сериалите. Проектът обра овациите, като поведе останалите с четири номинации: Пенелопе Крус и Дарън Крис се сдобиха с по една за най-добра актьорска игра в сериала. Нямаше по-перфектен избор от Пенелопе Крус за ролята на Донатела Версаче. Самата Донатела остана щастлива от факта, че образът й се представя от Пенелопе, макар и да заяви, че не подкрепя сериала и не желае да има нищо общо с него. Дизайнерката категорично отхвърли да има истина в историята, която разказва сериала, като наблегна на това, че според нея Джани е представен в погрешна светлина. Със сигурност обаче през цялата година това беше един от най-интригуващите сериали, така че аудиторията остана доволна, че „Убийството на Джани Версаче“ оглавява номинациите.

След него се нареждат сериалите с по три номинации: „Американците“, „Невероятната мисис Мейзъл“, „Бари“, „Homecoming”, „Методът Комински“, „Sharp objects“ и „Един много английски скандал“.

Списъкът на пренебрегнатите обаче не свършва дотук. Другите имена, които не получиха номинация за най-добър сериал, са „Това сме ние“, „Западен свят“ и „Обадете се на Сол“.

Повече за историята на Джани Версаче можете да прочетете тук.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР