Dior: От Париж до целия свят

Александрина Петрова 01 December 2018

Снимка: Clémence Gandner

Архивите на модния гигант Dior са разровени. Архиви, трупали се повече от 70 години. Преди брандът да предложи на света всичко, което може, той разцъфва в живия, шумен, вълнуващ Париж. Неговият динамичен дух „обсебва“ целия свят. Това изразява изложбата „Dior: From Paris to the World“.

Тя намира място в САЩ – Denver Art Museum (DAM) в Денвър, Колорадо. Ще бъдат изложени над 150 haute couture рокли, оригинални скици, аксесоари, много архивен материал, ще бъдат прожектирани видеа от емблематични ревюта. Изложбата може да бъде видяна до трети март, 2019 г.

Светът на Dior, в който иска да ни въвлече изложбата, ще бъде разделен на отделни теми, отразяващ културите в различните континенти, вдъхновили дизайнерите, които са ръководили някога модната къща след самия Кристиан Диор. Ще можем да се насладим на творбите на Ив Сен Лоран, Джанфранко Фере, Джон Галиано, Раф Симънс и много други.

Като добър парижки дизайнер, ми беше необходимо да съм запознат с потребностите не само на френските, но и на другите жени по света“, казва Кристиан Диор за работата си. Той е един от първите парижки дизайнери, който решава, че само признанието на френските жени не му е достатъчно и тръгва да покорява сърцата първо на американките, а после на любителките на модата из цялата ни планета. На тях той предлага не само елегантни рокли и костюми с линията New Look, но и подходящи пантофки, шалове, чанти, бижута и бельо. И всичко – с дизайнерско качество.

Сега Dior e легенда. Легенда, тръгнала от Париж и „заразила“ целия свят. Легенда, която си струва да бъде разказана. Запознайте се с парченце от нея в галерията.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР