Фурми в бекон

Диана Шингарова 19 декември 2018

Снимка: Диана Шингарова

Това са едни от любимите ми парти хапки, вкусни са топли и студени и са чудесно мезе за почти всяко питие.

Необходими продукти: 24 фурми, 12 ч.л. лъжици синьо сирене, 48 бланширани бадема, нарязан бекон

Начин на приготвяне: Загрейте фурната до 200°C. Поставете бадемите върху намаслен лист за печене и печете 10 минути, докато усетите аромат на печена ядка. Извадете бадемите от фурната и оставете да се охладят. Разполовете фурмите на две по дължина и отстранете костилките. Напълнете всяка фурма с ½ ч.л. синьо сирене и 2 печени бадема. Увийте всяка фурма с лентичка бекон и закрепете с клечка за зъби. Печете върху намазнена хартия за печене около 20 минути на 200°C.

Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР