На края на света

Дестинации за истинските авантюристи са далечните диви острови, „захвърлени“ сред необятните морета и океани

Елка Влаховска 12 December 2018

Фарьорските острови

Снимка: Instagram

Фарьорските острови, Дания

Автономната област в рамките на кралство Дания е място, достойно за посещение и заснемане. Архипелагът се състои от 18 острова, изпъстрени с къщи с цветни фасади, извадени сякаш от приказките, и с отвесни скали, които стремглаво потъват в морето.

Остров Хеймей, Исландия

Струва си да се види огромният „слон“, потопил хобота си във водите на Атлантика – това е причудливо скално образуване вследствие на вулканична дейност. Хеймей е и дом на най-голямата популация в света кайри (морски птици с характерни ярки човки). На обитател на острова се падат по 1777 птици.

Остров Флорес, Португалия

Част от архипелага на Азорските острови, Флорес носи името си на изобилието от екзотични цветя, които виреят тук. Той не е туристическо клише и има само 4000 постоянни обитатели.

Ко Яо Яй, Тайланд

Едно от все още малко познатите места в Тайланд, островът е чудесна дестинация както за излежаване по плажовете с блестящ бял пясък, така и за разходки пеша сред пищната тропическа природа.

Остров Саба, Карибите

Известен е с името „Недокоснатата кралица“, което недвусмислено подчертава както красотата му, така и факта, че не е толкова лесно достъпен. Могат да се насладят на дивата му природа само онези, които нямат страх от малки самолети, прицелващи се за спускане към тясната къса писта.

Остров Света Елена

Захвърлен в средата на нищото в Атлантика, на 2800 западно от Ангола, остров Света Елена има само 4500 обитатели, но пък през 2016 г. строи чудесно летище. Търсачите на диви приключения ще открият своя рай там.

Остров Рождество

Островна територия на Австралия, той носи името на християнския празник Рождество Христово, когато е открит от английския мореплавател Уилям Дампир (25 декември 1687 г.). Тропическият остров е екзотична дестинация с впечатляващите си гори, с дългата си красива брегова ивица, както и с миграцията на червените раци, истински впечатляваща гледка. Всяка година между октомври и декември внушителна „армия“ от над 1 милион червени раци (ендемичен вид) прекосява острова, за да хвърли яйцата си във водите на океана на другия бряг.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР