Топ 5 спа дестинации

В търсене на релаксиращи или подмладяващи терапии да обърнем поглед към местата, където ходят богатите и известните

Елка Влаховска 29 November 2018

Тремецо

Фонтеверде

Елегантният хотел Фонтеверде, част от престижната верига The Leading Hotels of the World, се намира в малкото селище Сан Кашано дей Бани, близо до Сиена в областта Тоскана. Не само заради красивите пейзажи, но и заради лечебните води хора от цял свят идват тук. Терапиите с термални води, богати на сяра и калций, са както с козметична цел, така и за лечение на респираторни проблеми. Фонтеверде е място на лукса с многобройните ритуали за красота, разнообразните масажи за лице и тяло, храненето по системата на аюрведа. Главната задача на шеф-готвача Салваторе Куарто е да композира леки и балансирани ястия с местни продукти в съчетание с великолепните тоскански вина. На място се изготвя и диетичен режим за хората, чиято цел е да отслабнат. Често във Фонтеверде се организират кулинарни курсове, което допълва насладата от спа терапиите и обогатява с нови вкусове и познания търсачите на рецепти от автентичната тосканска кухня.

Борго Санто Пиетро

В подножието на малкото средновековно градче Чудзино в Тоскана, хотел Борго Санто Пиетро от веригата Relais&Chateaux има собствена ферма за свободно отглеждани животни, свои лозя и градини с ароматни треви и подправки. Много хора идват тук именно заради чистата и вкусна храна, която е сготвена по виртуозен начин от мишлензвездния шеф Андреа Матей. Феновете на тосканската кухня се записват пък на кулинарните курсове, в които освен умения, получават и огромна доза веселие и удоволствие, за което допринася изборът от над 1500 етикета класни вина. Спа центърът на Борго Санто Пиетро се намира в отделна къща с дизайн на старовремски фермерски дом и предлага масажи, холистични и аюрведа терапии с изцяло натурални продукти.

Грандхотел Тремецо

С великолепна гледка към езерото Комо, хотелът е предпочитано място от аристократите, след като през 1932 г. Грета Гарбо го посещава и споделя, че е открила най-слънчевото и вълшебно място на света. На нейно име в момента е един от най-просторните апартаменти в хотела. Уелнес центърът T SPA разполага с добре затоплен инфинити басейн, със сауна, зала за релакс и хидромасажна вана с изглед към езерото и предлага антиейдж, антистрес и балансиращи терапии с подписа на ESPA с натурални продукти. За любителите на спорта има фитнес на три етажа, тенис корт и алеи за джогинг в парка. С моторната лодка, която предлага хотелът, могат да бъдат разгледани многобройните забележителности около езерото.

Палас Мерано

Палас Мерано е притегателен за европейския бизнес елит с концепцията за възвръщане на здравето и терапиите за подмладяване на Анри Шено. Методите се основават на т.нар. бионтология – научна дисциплина, занимаваща се с изследване на жизнените ресурси на организма в различните възрасти и разработваща терапии за дълбоко пречистване на клетъчно ниво. Под стриктно медицинско наблюдение се правят процедури за освобождаване от плаките, стимулират се меридианите и каналите за свободното протичане на енергията в организма и според индивидуалните показатели се разработва специално „Биолайт меню“. Дневният прием на 800 калории е разработен в четирикратно хранене, оригинално поднесено и вкусно, така че човек не усеща глад или дискомфорт. Това е пълноценен детокс в много приятна и луксозна среда в италианския град Мерано в Южен Тирол.

Борго Егнация

Борго Егнация на крайбрежието в областта Пулия продължава да носи гордо титлата си на европейски спа курорт №1, присъдена му от CN Traveller за 2017 г. Интересна е архитектурата на комплекса, решен в помпейски стил с вилите, площадите и басейните си. Камък, светлина на свещи и музика за душата изпълват спа центъра Vair („истински“ на диалекта на Пулия). Ключова за терапиите тук е възможността за уединение. Лечебният процес протича с помощта на масажи, йога практики и музикотерапия. На финала усещането е за завръщане към първичната радост от съществуването.

 

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР