Светът идва при теб за двайсет и четвърти път

Ватиканът, Монако и Гватемала за първи път се включват с щандове на прочутия Благотворителен базар на Международния женски клуб в София

Адриана Попова 21 November 2018

 

60 държави ще участват в 24-ия благотворителен базар на Международния женски клуб – София, по-известен като Дипломатическия базар.

Тази година той ще е отворен на 2 ноември от 9 до 19 ч. на вече традиционното си място – Интер Експо Център. Също по традиция парите от входните билети – стандартни по 6 лева, и по 2 лева за студенти и пенсионери, отиват за благотворителни каузи. Миналата година от 10 хил. посетители и продажби бяха събрани рекордните над 370 хил. лева, с които са били подпомогнати деца с онкологични заболявания, болни възрастни хора и деца без родителска грижа.

Тази година за феновете на висшата мода е специалното зареждане на италианския щанд с дизайнерски стоки и облекла, каза Албена Джоунс, президент на Международния женски клуб – София. Други акценти са щандът на Гватемала с екзотични ръчно изработени сувенири и щандът с пачуърк одеяла, ушити от дамите от Клуба.

Редовните посетители добре познават еуфоричната атмосфера на събитието, чието напълно подходящо мото е: „Светът идва при теб“.

Друга новост тази година е, че ще можем да се разплащаме с банкови карти. Досега това ставаше само кеш.

Освен превърналите се в традиция изпълнение на фолклорни групи от различни страни, тази година в музикалната програма ще се включат Рут Колева, Поли Генова, Веси Бонева, Устата и Деси Андонова.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР