Радина и Симеон Денкови

Пристрастени към красотата на живота

14 November 2018

Снимка: фотография Радина Ганчева, стилист Сандра Клинчева, грим Мариана Михайлова

 

Д-р Радина Денкова е един от най-известните дерматолози в Източна Европа, създател и лице на клиниката за естетична и клинична дерматология DR-DENKOVA DERMATOLOGY. Без съмнение, тя знае всички тайни на красотата, а умението си да се наслаждава на живота споделя със съпруга си Симеон – истински образец за мъжки стил, комуто биха завидели и най-изтънчените представители на италианската модна диаспора. Двамата са заедно вече повече от 30 години и все така гледат на света с широко отворени любопитни очи, а естетиката приемат като вътрешна потребност, която не изчезва с времето. Не се страхуват да експериментират с модата и външния си вид, държат на перфекционизма в детайлите и искрено се забавляват с миксирането на класиката и последните тенденции, диктувани от високия подиум. Вижте как:

Д-р Радина Денкова

Д-р Денкова е дръзка жена, която с неоспоримия си вкус към естетиката разчупва клишетата в модата. Всичко в нея говори за собствен почерк и смелост да играе с комбинации от дрехи и аксесоари. В случая тишъртът на Gucci е най-добрата компания за класическия панталон, а големият шал всъщност е мъжки. Радина често посяга към мъжкия гардероб и умело го претопява в личния си стил. Харесваме и как нарочно студеният розов нюанс на червилото й се разминава с топлите червени цветове в шала. Перфектността е за другите.

Наслагването на обемни силуети отново е една от силните тенденции за есента. Коприненото пончо е освен елегантно, така и удобно да се носи на голо или с фино поло отдолу. Напълно в неин стил, д-р Денкова обува маратонки към тази по-класическа визия. Допълва я с очилата – напоследък те са страст на Радина и тя смело експериментира с цветове и форми.

Радина смело борави с аксесоарите – едни от най-любимите й са белезниците на Maison Margiela, както и екзотичните бижута на Monies.
Ние бихме казали, че запомнящата се платиненоруса къса коса е най-отличителният й аксесоар. Последната й покупка е полата на Celinе, която тя носи с топ на Theory и обувки на Valentino. А огромната брошка цвете е от пролетната мъжка колекция на Ann Demeulemeester.

Симеон Денков

Симеон Денков е мъж, който е трудно да остане незабелязан – спокойно би могъл да се разхожда по време на Pitti Uomo във Флоренция и да е любимец на стрийт стайл фотографите. Осанката му, личният стил, хобитата му – всичко издава човек, който се чувства добре в кожата си и се наслаждава на живота.

Първото нещо, което разбираме за него, е, че е запален голфър. Напълно естествено един от най-актуалните тотал look-ове на Brunello Cucinelli се вписва идеално в лайфстайла на г-н Денков. Рядко сме срещали мъж, на когото така добре да му стои жилетка – тя просто не е за всеки.

И най-изчистената комбинация от бяла риза и черен панталон е повече от достатъчна, ако имаш характерна визия, а това е отличителният белег на Симеон Денков. За него открояващите аксесоари са бялата коса и брада, които слагат отпечатъка си върху запомнящия се стил.

Още едно нещо, без което не можем да видим Симеон, е моторът му – неговият начин да върши работата си из града и естествено продължение на лайфстайла му. От каската и типичните „гогълс“ очила до костюма, в който можем да го видим облечен, когато кара – всичко е в унисон с личното му разбиране за стил. А това е нещото, което трябва да приляга на един мъж така добре, както ръкавицата за голф.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР