Промяната гледа към бъдещето

Най-голямата инициатива, целяща подобрението на живота на децата и младежите в България

eva.bg 10 November 2018

„Промяната“ е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за пета поредна година с партньорствотона фондация Reach for Change Bulgaria. Тя цели да подобри трайно живота на децата и младежите в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират устойчиво идеите си, насочени към по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега „Промяната“ помогна на над 35 000 деца и младежи от цялата страна.

Петимата финалисти бяха избрани сред общо 134 кандидати, участвали в тазгодишното издание на конкурса. След двудневни интервюта, беше решено, че проектите„Carrot”, „За Храната“, „Книговище“, „Технократи“ и „Виждам чрез Музика“ продължават към финалния етап на конкурса. Петимата социални предприемачи бяха сред 12-те най-обещаващи участници, които преминаха през първоначалната експертна селекция и получиха възможност да се включат в обучителната програма със специализирани обучения и консултации .

Петте проекта, за които публиката ще има възможност да гласува и да избере своя фаворит през януари 2019 г., са:

Крум и Симона Крумови от издателство „Carrot“ - създават образователни материали, свързани с ранното детско развитие, които подхранват любопитството на децата и показват очарованието на света.

Васил Спасов и Боян Симеонов от „Виждам чрез Музика"- проект, който цели да създаде адаптирана програма за музикално образование за деца и младежи с нарушено зрение в най-популярната частна академия за музика – Rockschool.

Екатерина Йосифова и Наталия Александрова от фондация „За Храна“ - целят да създадат дигитален ресурсен център за деца, родители, учители и училища, който да предоставя помощни материали (видеа, влогове, рецепти) и практически знания по темата хранене.

Десислава Гаврилова, Яна Генова и Искра Джанабетска-Кавалджиева от „Книговище“ - интернет платформа за ученици от 1 до 10 клас, която цели да повиши читателската и функционалната грамотност сред подрастващите посредством засилена геймификация и електронен читателски дневник.

Ивайло Бонев и Филип Дворски от образователен център „Технократи“ - предлагат практическа учебна програма за деца между 7 и 16 години, която използва новите технологии за изучаване на дисциплини като математика, наука и изкуства.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР