Рами Малек - чаровен зъбльо като Фреди Меркюри

Рами толкова прилича физически на Фреди, че направо тръпки да те побият

Ваня Шекерова 24 October 2018

Още преди да е излязъл на екран филмът „Бохемска рапсодия“ за една от най-великите банди на всички времена – Queen, критиците определиха изпълнителя на ролята на Фреди Меркюри като перфектният кандидат за нея. Той е Рами Малек, на 37, на когото предстои или звездна слава, или унищожителна критика.

Първоначалният избор на Саша Барън Коен за ролята е бил осуетен от противоречия между него и продуцента Брайън Мей. Следващият кандидат е актьорът Рами Малек, най-известен с участието си в сериала Mr. Robot, награден със Златен глобус през 2015. А самият актьор получава награда Еми за най-добър актьор в драматичен сериал. Той е среден на ръст, по-скоро слабоват, отколкото с изваяно мускулесто тяло, с широко разположени големи светли очи и със силна долна челюст. Рами толкова прилича физически на Фреди, че направо тръпки да те побият.

Рами Саид Малек има две предимства пред останалите кандидати за ролята по рождение – египтянин е и е също толкова зъбат като британеца с ирански корени, роден като Фарук Булсара на остров Занзибар. Рами има брат близнак – Сами, и сестра. Баща му е бивш туристически гид в Кайро, който емигрира в Лос Анджелис и започва да си изкарва хляба като продавач на застраховки. Майка му е счетоводителка. Те не одобрявали избора на Рами да стане актьор, искали да го видят адвокат или поне лекар. Той обаче не отстъпил и след като през 1999 г. завършил католическо училище в Калифорния, в което година по-късно се дипломирала и Кирстен Дънст, записал специалност актьорско майсторство в колеж в Индиана. По време на обучението си там участвал в театрална постановка по пиеса на Чарлз Фулър. Появил се само за 10 минути на сцената, но родителите му, които са ортодоксални копти, го аплодирали със сълзи в очите, осъзнавайки, че тяхното момче е на прав път. Тогава, по признанието на самия Рами, той почувствал, че е направил нещо наистина значимо за тях.  

Актьорът, въплътил се в образа на Фреди Меркюри, днес разполага с милиони в банковата си сметка и с няколко награди. Преди обаче да получи първата си роля в киното, е разнасял пици, правил е дюнери, фалафел и сандвичи в Холивуд. Участвал е в няколко телевизионни шоу програми като гост. И чак през 2004 е влязъл с епизодична роля в „Момичетата Гилмор“. През 2005 участва в сериала „Семейни войни“ и в „Нощ в музея“ заедно с Бен Стилър (там Рами Малек се превръща във Фараона).

През 2010 г. попада в сериала „24“ като атентатор самоубиец. Забелязан е от критиката с играта си в ролята на Мериъл Шелтън във военната драма на Спилбърг „Тихият океан“ (The Pacific). Том Ханкс му предлага ролята на колежанин в „Лари Краун“, където в образа на негова преподавателка се подвизава Джулия Робъртс, която Рами боготвори.

Все пак феновете му определят като най-успешно превъплъщението му в трилъра Mr. Pobot. Там Рами играе млад IT специалист, зависим от дрогата. А ролята в този сериал свързва Малек с актьори като Крисчън Слейтър и младата Порша Дабълдей, за връзка с която тръгват слухове.

Малек e свързван и с певицата Лора Марлинг, и с партньорката си в Twilight Анжела Сарафиан. Според US Weekly в момента е сгоден за партньорката си от „Бохемска рапсодия“, британската актриса Луси Боинтън, изпълняваща ролята на Мери Остин, най-близката приятелка на Меркюри, „любовта на моя живот“, както я нарича певецът.

Рами става лице на мъжката линия на Dior за пролет-лято 2017, а модните критици не пропускат да отбележат чара му на ангел изкусител и да го обявят за най-добре облечения мъж на Mет Гала същата година.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР