Стилът на... Ванеса Паради

Френска грация, облечена в черно

Александрина Петрова 01 November 2020

Ванеса Паради е една от виновниците, заради които френският стил се смята за еквивалент на добър и изискан вкус. Образът й допринесе към идеала на „класическото френско момиче" с чувствено лице, тънки глезени, сексапилен акцент и пиетет към изкуството. Необикновеното излъчване на Ванеса я направи едно от момичетата на Карл Лагерфелд, а като негова муза Паради се превърна в икона за стил и продължава заслужено да носи тази титла. Фотомодел, певица и актриса – артистичната й личност се изявява активно и в трите сфери.

Звездата й изгрява още на 14-годишна възраст, когато изпява Joe Le Taxi и целият свят научава името на момичето с медения глас и небрежен младежки стил. На 16 години прави албум с легендарния Серж Генсбур, а през 1990 г. печели награда „Сезар“ за ролята си във филма Noce Blanches. През 1991 г. вече е лице на аромата на Chanel, в чиято реклама е представена като екзотична птица.

„Екзотична“ е определение, което много й отива. Тя не е от знаменитостите, които се опитват да се впишат в определен шаблон или образец, зададен й отвън. Напротив – тя е тъкмо от онези хора, които подчертават най-различното и специфичното във външния си вид. Така, с чаровното си разстояние между зъбите, Ванеса Паради превърна „дефекта" в ефект. Много други звезди биха коригирали това, сдобивайки се със съвършено права усмивка, но тя не е сред тях.

Една от най-големите любови на Ванеса е Джони Деп. Двамата са заедно 14 години, а от любовта им се раждат две деца – Лили-Роуз Деп и Джон Кристофър Деп. Лили върви както по стъпките на майка си, така и по тези на своя баща. Тя играе в киното, а вече е била и муза на Лагерфелд, спечелвайки си специално място в модната индустрия.

В стила на Ванеса Паради черният цвят е в пълния си блясък. Независимо дали тя ще заложи на черна дантела, черно сако или просто на класическата „малка черна рокля“, тя ще изглежда елегантно и грациозно. Изящните тъмни тонове са почти винаги присъстващи в тоалетите на Ванеса. Ако иска да раздвижи визията си, тя избира ансамбли в красиви орнаменти и принтове. Споменавайки принтовете, Паради обича да слага и животински такива, главно в избора си на палта.

Прави впечатление, че харесва ефирните и леки материи. Често я виждаме в прозрачни ризи, блузи и нежни рокли, особено на червения килим. Любимото си черно понякога заменя с бяло или с други ненатрапчиви, пастелени нюанси. Но дори и да е „сглобила“ тоалета си набързо, Ванеса винаги изглежда безупречно – в такива случаи тя облича дънки и по-елегантен блейзър, като придава допълнително женственост на визията си с красиви бижута и аксесоари.

А такъв аксесоар, който безотказно винаги доизгражда тоалета, е малкият стилен клъч. Ванеса обожава кокетните чанти на Chanel, които радват сетивата в различни наситени цветове.

Както в облеклото, така и в грима Ванеса харесва класиката. Затова много често тя подчертава устните си с яркочервено червило, като остатъка от макиажа оставя обран и нежен. Ако е заложила на по-телесен цвят червило, тя набляга на изразителни сенки на очите си.

„Магията на Ванеса е в това, че няма значение какво прави, а как го прави“, сподели Карл Лагерфелд през 2011 г. Не бихме могли да го кажем по-добре. Стилът на Ванеса Паради е така ефирен и очарователен, както цялостното й излъчване, без което нищо друго не би изглеждало толкова добре.

Почерпете вдъхновение от френската красавица в галерията ни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР