Очаква ни кралска сватба за два милиона паунда

eva.bg 08 October 2018

Датата за венчавката на принцеса Юджийн наближава и вече имаме приблизителна сума за пищното тържество, на което са поканени впечатляващата бройка от 850 гости. Според медиите на Острова сватбата на внучката на кралица Елизабет II ще струва близо два милиона паунда. Тортата, например, е с цена 1000 паунда. Ангажирали са и известен оперен изпълнител срещу подобаващ хонорар.

Двамата ще пристигнат в катедралата с открита карета и в тази връзка са предвидени сериозни разходи за охрана. Чрез жребий са избрани 1200 души, които да бъдат допуснати в околностите на катедралата „Сейнт Джордж“, за да видят на живо гостите на сватбата и младоженците. Сред поканените на церемонията са Ед Шийрън, Роби Уилямс, Джордж и Амал Клуни.

За сравнение цената на сватбата на Меган и Хари, която също беше в катедралата „Сейнт Джордж“, струваше скромните половин милион паунда. Но пък и техните гости бяха по-малко с 250.

Принцесата на Йорк Юджийн е дъщерята на принц Андрю - трето дете на кралица Елизабет II и Принц Филип. Тоест, тя е първа братовчедка на принц Хари и принц Уилям. Годеникът Джак Бруксбанк е бивш барман и настоящ търговец на вина. Той предложил брак на принцесата по време на почивката им в Никарагуа. Двамата са заедно от 2010 година, когато ги запознава общ приятел.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР