Естественият разкош на есента

С първата колекция H&M Conscious Exclusive създадена за студения сезон

25 September 2018

През пролетта, шведският бранд ни представи седмата поред колекция H&M Conscious Exclusive и ни демонстрира нарастващите възможности за устойчива мода със съвсемнови материали като рециклирано сребро и нишките ECONYL® (създадени от 100% регенерирано влакно от рибарски мрежи и други найлонови отпадъци). А тази есен, H&M създава за първи път колекция Conscious Exclusive за студения сезон, представяйки ни ексклузивно рециклиран кашмир и кадифена нишка, съставена от рециклиран полиестер.

Вдъхновение за романтичните силуети на моделите, дизайнерският екип на линията черпи от фрагментите на старите гоблени, обединявайки копнежа към изгубени във времето исторически артефакти с последните иновации в създаването на устойчиви материи.

"Изключително развълнувани сме да обявим за първи път есенно издание на колекцията Conscious Exclusive. Всичко започна с желанието да създадем перфектното палто от устойчив материал, което може да бъде носено както за специални поводи, така и в ежедневието, но след това се превърна в нещо много по-съществено като обедини пътуването на исторически артефакти с усещането за модернистичен дизайн", споделя Ан-Софи Йохансон, креативен консултант в H&M.

Сред ключовите модели в колекцията Conscious Exclusive AW 2018 се отличават дългото черно палто с огромна яка и странични процепи, създадено от рециклирана вълнена смес, цветното яке с пайети, създадено от рециклирани PET бутилки и дългата рокля с принт и обемни ръкави от 100% органична коприна. Не по-малко внимание заслужават и останалите модели, балансиращи перфектно между драматичното историческо излъчване и безспорният модернистичен полъх, подходящи както за парти, така и за спокойните лежерни дни, в които ни се иска да се почувстваме малко по-специални.

Колекцията H&M Conscious Exclusive AW 2018 ще бъде достъпна на 27 септември единствено онлайн на hm.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР