Стилът на... Ашли Бенсън

Или раждането на новата Джейн Бъркин

Александрина Петрова 04 October 2018

Снимка: instagram

Модата е нейното ДНК. Ашли Бенсън винаги е на първия ред на всички атрактивни ревюта, а на личния си стил гледа като на изкуство. Затова, ако трябва да определим последния еднозначно, не бихме могли да го направим. Стилът на Ашли Бенсън не робува на правила, предразсъдъци или на някой конкретен тренд. Той зависи от настроението й, от деня и от светоусещането й за момента и повода. Затова можем да я видим както в много екстравагантни визи, така и в елегантни костюми и монохромни тоалети. Едно обаче е факт: двете крайности й прилягат идеално и тя ги примирява в своето „шарено“ и интересно Аз.

Актрисата показа своя невероятен усет към модата още в сериала „Малки сладки лъжкини“, където много от нас просто искаха да откраднат гардероба й. Макар и стилистите на сериала да бяха съобразили тоалетите с героинята на Ашли, те бяха оставили и голяма доза от личния й вкус, който от много време насам прави силно впечатление. Това вероятно е и причината в края на сериала ролята на Бенсън да бъде развита като успешен дизайнер. 

Освен, че беше любимка на публиката още като „малка сладка лъжкиня“, наскоро актрисата отново привлече силно внимание към себе си, защото се появиха информации, че излиза с Кара Делевин. Двойката не е потвърдила официално връзката си, но от няколко месеца са забелязвани заедно почти навсякъде, а на много от кадрите се държат за ръце. Британската красавица Кара Делевин отдавна не крие сексуалността си. За феновете на обаче Ашли това е малко изненадващо, тъй като доскоро тя все още излизаше с Тайлър Блекбърн, с когото бяха и любимата екранна двойка в „Малки сладки лъжкини“.

28-годишната актриса е на път да се превърне в модна икона. Тя притежава таланта да изразява себе си, а тъкмо това я прави винаги оригинална. Благодарение на звезди като Бенсън сега наблюдаваме страстно завръщане към естетиката на денима, която беше съвършено „възпята“ от Джейн Бъркин през 70-те. Самата Ашли признава, че се вдъхновява много от Бъркин и постоянно споделя нейни снимки в Instagram. Също като Джейн, Ашли може да направи и най-обикновената визия необикновена. От нея определено е взела любовта си към палтата с косъм, дънковите ансамбли и смелите тоалети, в които не слага сутиен, а просто сако или яке отгоре. Кожените и дънковите якета често са с бродерии, шипове и цветни акценти.

За други свои модни кумири Ашли определя Кейт Мос и Бриджит Бардо. Особено от Кейт актрисата се е научила как да изглежда страхотно в животински принтове, без визията й да става твърде натрапчива, както и да боядисва косата си в розово. А ако се почувства заклещена в еднообразието, Ашли слага дори и перука. Подобно на жените, на които се възхищава, Ашли Бенсън е бунтарка – и като личност, и в стила си. Много обича тениските и шапките с провокативни надписи, грубите кубинки и черния грим. По улиците често се разхожда в пънкарски стил, а на червения килим й харесва да бъде в един основен цвят и да залага на изчистени сака. Когато иска да е цветна, не се страхува от флоралните принтове и ярките цветове. Ако трябва да посочим любимите й аксесоари, то това трябва да бъдат златните гердани на много пластове и обиците.

В избора си на грим тя също не може да бъде последователна. Понякога не слага и капка макиаж, а в други случаи подчертава устните си с ярки матови червила. Красивите си сини очи обагря с различни видове сенки, като обича да експериментира с цветовете. Много й отиват тъмният молив и черните сенки, които ни приковават право в погледа й.

Ашли описва стила си като оживен и непредсказуем град: „Аз съм Ню Йорк! Говоря за характера на града, а той е рязък, но и безгрижен. Едно от любимите ми занимания е да се разхождам по улиците и да разглеждам различните стилове на хората. Бруклин е пълен с изненадващо младежка мода. Но в Ню Йорк всичко изглежда на мястото си“, споделя тя. А това трябва да бъде и единственото правило в стила: всичко да изглежда на мястото си.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР