Как се прави море в Grand Palais

Или как Chanel сменя сезоните...

Александрина Петрова 03 October 2018

Снимка: Chanel

В Париж беше просто един дъждовен есенен ден, докато Chanel не промени това. Карл Лагерфелд се постара да задържи красотата на лятото още за миг, като отново избра за ревюто си внушителни декори. Този път той пренесе модата на плажа. Така Grand Palais приюти лятото, синьото небе и шума на вълните в покоите си. Моделите се разхождаха боси по истински пясък и вода, пресъздаваща морски вълни.

Модната сцена за Chanel e строена цели десет дни. Дрескодът? Ниски обувки или изобщо никакви обувки! След дефилето голяма част от публиката също се събу боса и се снима пред впечатляващия декор. Един летен ден през октомври винаги е добра идея. 
Звукът на чайките подсказа, че шоуто започва и малко след това се появи първият модел, носещ обувките си в ръка. Разбира се, плажната обстановка беше допълнена с много сламени шапки, бански костюми и чанти във формата на плажни топки. 

Самата Коко Шанел дълго време е изразявала любовта си към морето, от което постоянно се е вдъхновявала. Моряшкият акцент се е появявал в много от нейните колекции. Тъкмо нея определят за „виновницата“, която превръща и плажа в поле на модата, когато я заснемат през 1920 г. да се препича на слънце на средиземноморски круиз. След този случай слънчевият загар се превръща в критерий за красива и здрава кожа. 

Карл Лагерфелд винаги успява да ни изненада. В последните години той е превръщал Grand Palais в супермаркет на Chanel, в летище, пренасял ни е в дивите гори, качвал ни е на кораби и ракети. Лагерфелд не прави нищо наполовина.

Ако ще прави шоу, то трябва да бъде грандиозно. Убедете са сами в галерията ни, както и във видето.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР