На върха на козметичния Олимп

Цялостно ремоделиране на тялото и ума за постигане на външна и вътрешна красота се предлага в новата клиника Olympia

02 October 2018

Kалина Tомова (вдясно), управител на Olympia clinic и Дебора Дончева, представител на козметика ANNE SEMONIN

На 15 септември в центъра на София бе открита нова и модерна клиника, чиято цел е да помогне на посетителите си да постигнат максимална удовлетвореност и щастие. За някои то е скрито във външната привлекателност, красивата кожа и стегнатото тяло. За тях се грижат екип от млади и амбициозни специалисти, които за да задоволят желанията ни, предлагат стотици процедури и масажни техники. За други, които не искат да се ограничават единствено до лечение на лицето и тялото, се предлагат антистрес технологията биофийдбек, която е най-модерният и атрактивен метод, придаващ щастие и блясък в очите. Разговаряме с бизнесдамата и терапевт Калина Томова, която застана зад концепцията на тази клиника и придава самочувствие и удовлетвореност на пациентите си.

Госпожо Томова, имате широки интереси и дългогодишен опит в биофийдбек. Защо решихте да основете клиника Olympia? Как се спряхте на името?

Olympia Clinic е най-новата клиника за физическа и духовна красота. Исторически погледнато, Олимпия е градът, в който са основани античните олимпийски игри. Олимпия е символ на стремежа към победа, към духовна и физическа красота. Затова, девизът на нашата клиника е: „Красотата дава сила, красотата дава щастие, красотата е безценна“.

С какво вашата клиника се отличава от другите?

Не се стремим самоцелно към това да се отличаваме от останалите. И все пак, това, което сме замислили е свързано със съвременните изследвания на теорията на щастието. За да бъде човек щастлив, трябва да изглежда добре, трябва да може да разбира красотата около себе си и да съчетава физическата и духовната красота. Ето защо, нашата клиника има три свързани направления: електронен фитнес, който щади сърцето и ставите, всичко за красотата на тялото, лицето и кожата и антистрес технологии, което условно може да се нарече „фитнес на мозъка“. Може би тази комплексност е това, което ни отличава.

Кои са топ процедурите, които се предлагат при вас?

Разполагаме с над 200 различни процедури, копирани в 6 направления. Разполагаме с много добра апаратура за намаляване на подкожните мазнини в тялото, редуциране на целулита и стягане на кожата – канадската топ иновация Venus Legacy (Венус Легаси). Можем да се похвалим и с най-добрата техника за лазерна епилация – Venus Velocity (Венус Велосити), която е напълно безболезнена и щадяща кожата, прилага се през всички сезони дори и лятото и обхваща всички типове кожа. Можем да предложим и продукти на водещи френски козметични компании, както и пълен набор от масажни и дренажни техники.

Какви са навиците, които трябва да изградим за правилна грижа за кожата?

Ще отговоря много кратко на този въпрос. Нужни са три неща. Първото е постоянство в грижата за кожата, което се отнася еднакво, както за жените, така и за мъжете. Второ - индивидуален подход и индивидуално третиране на кожата на всеки един човек. И трето - вяра и убеденост, че независимо от възрастта, нашата кожа може да изглежда свежо и привлекателно.

Какви са най-честите грешки, които допускаме по отношение на грижата за кожата?

Най-честата грешка е, че не се допитваме до специалисти и прилагаме медикаменти без оглед на нашата индивидуалност. И още нещо, когато човек е потиснат, стресиран, това доказано влияе много лошо на кожата. Има пряка връзка между радостта от живота, състоянието на мозъка и състоянието на кожата.

Разкажете малко повече за антистрес технологията Biofeedback?

Мисля, че в следващите години хората ще обръщат все повече внимание на борбата със стреса, който се превърна в глобален проблем. Biofeedback постига два ефекта: първо установява текущото състояние на мозъка и второ чрез специфични софтуерни техники и игри преодолява стреса. Но антистрес технологиите не завършват само с това. Японски учени разработиха специални диети за стимулиране на мозъчната дейност. Очаквам в следващите години учените да постигнат още по-големи резултати в профилактиката и превантивното лечение на стреса.

При какви състояния можем да се обърнем към вас за съвет? Стрес, депресия, безсъние, безспокойство...

Biofeedback се препоръчва най-често при общо безпокойство, потиснатост, депресия, липса на концентрация. Скоро научихме, че известни холивудски звезди използват антистресовите технологии преди свои изяви, а също така и спортисти преди важни състезания.

След колко тренировки ще е възможно да се научим да контролираме мозъка си?

Зависи от конкретното състояние на отделния човек. Реалните ефекти се постигат при 10-12 тренировки, но във всеки един случай се подхожда индивидуално.

Какъв е Вашият съвет как да бъдем млади и красиви?

Съвременната медицина и козметика позволяват практически на всеки да бъде привлекателен без оглед на пол и възраст. Заедно с това съвременните технологии и ниво на козметика заличават разликите между по-възрастни и по-млади. Вижте колко красиви жени и мъже, вече навършили 50 или повече години, доказват, че постоянните грижи и усилия удължават пълноценния живот и младостта. В крайна сметка красотата наистина дава щастие.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР