Какво крие сватбената рокля на Меган Маркъл

Какво е скрито в подплатата?

23 September 2018

Снимка: guiliver/getty images

Сватбата на принц Хари и Меган Маркъл през май месец тази година се превърна в едно от най-големите светски събития. Церемонията бе предавана директно в десетки държави, снимки от нея обиколиха цял свят, а интригата относно дизайна на сватбената рокля на американската актриса бе в медиите до последно. Е, оказа се, че тя избра дизайнерката Клеър Келър, творчески директор на Givenchy, за да сътвори може би най-коментираната рокля не само на 2018-та, а и занапред.

Това, което не знаем относно роклята обаче, е един романтичен детайл, който сега се разкрива в документален филм на ITV за кралското семейство, чиято премиера ще е във вторник. А именно – оказва се, че херцогинята на Съсекс е накарала дизайнерката да „пришие“ малко от тъканта на дрехата, с която е била на първата си среща с Хари. Тази сантиментална кръпка се намира в подплатата и била нейното „нещо синьо“. Западната традиция повелява в сватбения ден булката да има „нещо ново, нещо старо, нещо назаем и нещо синьо.“

Това е най-романтичното нещо, което съм чувала“ - такъв пък е коментарът на кураторката на Кралската колекция в Бъкингамския дворец, където скоро роклята ще бъде изложена, когато чува информацията за пришитото парче от стара синя рокля.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР